Animirani film

"Zootropola" postigla najbolje otvaranje u povijesti Disneyevih crtića

Kultura / Film TV | 07. 03. 2016. u 21:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disneyev najnoviji animirani film Zootropola koji je svoju premijeru imao ovaj vikend, već je u prva tri dana oborio rekord najboljim otvaranjem jednog crtića u povijesti ovoga studija. S vikend zaradom na kino blagajnama od preko 73.7 milijuna dolara, Zootropola je postigla i najbolje otvaranje animiranih filmova u ožujku koje je do sada držao Lorax: Zaštitnik šume. Ovaj je crtić očito privukao u kina brojne gledatelje jer se i među svim animiranim filmovima u povijesti, popeo na visoko deveto mjesto po broju prodanih kino ulaznica u prvom vikendu prikazivanja.

Činjenica da animirani filmovi sve više konkuriraju igranima i da svojim pričama i likovima privlače u kina gledatelje svim uzrasta, razlog je što su crtići postali dio kinematografije u koje se sve više ulaže.

Tako je i Zootropola napravljena u vrhunskoj produkciji, a likovi i priča su izuzetno kompleksni, pa uz samu radnju donose brojne dodatne poruke o današnjem društvu koje je prožeto brojnim predrasudama.

Zootropola nas vodi u svijet kakav još nismo vidjeli. U svijet u kojemu nema ljudi, a civilizirano društvo koje ga nastanjuje čine samo životinje. Od najmanjih do najvećih oni u ovom svijetu preuzimaju ljudske uloge, pa tako žive u kućama, hodaju na dvije noge i odlaze na poslove. U svijetu u kojem mogu biti štogod požele, priča prati zečicu Ivu Hoplić koja postaje prva policajka u povijesti ove civilizacije te otkriva kako to nije nimalo lako. Drugi glavni lik je lisac Nikola Divljan koji će joj pomoći da riješi svoj prvi veliki slučaj.

Ovak izuzetno zabavan obiteljski film režirali su Byron Howard (Vrlo zapetljana priča, Grom) i Rich Moore (Krš i lom) prema scenariju Jareda Busha.

U domaćim kinima možete pogledati sinkroniziranu verziju, a glasove su glavnim likovima posudili Martina Čvek, Filip Riđički, Maja Posavec, Nikša Butijer, Jerko Marčić, Ranko Zidarić, Enes Vejzović i Vanda Winter.

Kopirati
Drag cursor here to close