Trebinje

Zlatni platan posthumno Nebojši Glogovcu

Nagrada "Zlatni platan", koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos euromediteranskoj kinematografiji, prema riječima Milice Glogovac dokaz je da rodno Trebinje i trebinjski festival uzvraćaju Nebojši ljubav i poštovanje, koje je on gajio prema svom gra
Kultura / Film TV | 09. 08. 2018. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrada "Zlatni platan" posthumno dodijeljena Nebojši Glogovcu uručena je u srijedu navečer njegovoj supruzi u okviru Festivala mediteranskog i europskog filma u Trebinju.

Nagrada "Zlatni platan", koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos euromediteranskoj kinematografiji, prema riječima Milice Glogovac dokaz je da rodno Trebinje i trebinjski festival uzvraćaju Nebojši ljubav i poštovanje, koje je on gajio prema svom gradu.

"Ova nagrada bi mu bila posebno draga i njome bi se sigurno hvalio", istaknula je.

Prethodno je u Muzeju Hercegovine večeras otvorena i izložba nagrada i priznanja koje je glumac dobivao u svojoj karijeri, pod nazivom "Vječni Nebojša", prenosi Srna.

Otvarajući izložbu, filmski kritičar Milan Špiček rekao je da je Nebojša Glogovac dobio više nagrada nego što bi netko u svoja tri života i da je izložba još jedno poklanjanje velikom glumcu, uz poruku da nikada neće biti zaboravljen.

Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić navela je kako je izložba u Trebinje stigla zahvaljujući Nebojšinom ocu Milovanu.

"Sigurni smo da nas Nebojša s nekog drugog svijeta gleda i raduje se što je na ovaj način ponovo među svojim Trebinjcima", dodala je.

Prošlogodišnji Festival mediteranskog i europskog filma u Trebinju zatvorio je glumac Nebojša Glogovac i njegov film "Ustav Republike Hrvatske".

 

Video: USTAV REPUBLIKE HRVATSKE - TRAILER
Kopirati
Drag cursor here to close