Prikazivanje u subotu u Mostaru

Brotnjak radio na snimanju filma ''Where there is darkness''

U realizaciji filma 'Where there is darkness'' sudjelovao je i Brotnjak Jozo Ivanković.
Kultura / Film TV | 24. 09. 2018. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Brotnjo.info /  Pazilo se na svaki detalj

U subotu, 29. rujna 2018. godine s početkom u 19:00 sati u Cinestaru u Mepas Mallu, biti će prikazan dokumentarno – igrani film ''Where there is darkness'', snimljen po istinitom događaju. Film će imati prijevod na hrvatskom jeziku.

Zanimljivo za ovaj film je i to što je u snimanju sudjelovao i Brotnjak Jozo Ivanković.

Jozo je za Brotnjo.info prenio svoja iskustva rada na ovom filmu.

Foto: Brotnjo.info / Jozo je prošle godine u studenom, otišao u Ameriku pomoći u realizaciji ovog filma

''Na poziv vlasnika produkcijske kuće Stella Mar Films – Sean Bloomfielda, prošle godine u studenom, otišao sam u Ameriku pomoći u realizaciji ovog filma. Moj zadatak je bio snimanje iz zraka (snimanje dronom), priprema scene, oblikovanje rasvjete, itd.

Priča ovog filma je vrlo zanimljiva i poučna, priča o svećeniku koji je oprostio svom ubojici 20 godina prije svoje smrti. Priča o svjetlu nakon tame.

Ne smijem puno otkrivati o filmu, samo mogu reći da je temeljen prema istinitoj priči. Pazilo se na svaki detalj, zahvaljujući detektivima koji su radili na ovom slučaju, koji su nam ustupili sve fotografije i videozapise koje su oni zabilježili. Ovim putem želim pozvati sve koji žele da dođu u subotu u Cinestar pogledati ovaj film, vjerujem da se može puno toga naučiti gledajući ovu priču, priču čovjeka koji tako lako oprašta. Hvala vam'', rekao je Ivanković.

Cijena ulaznice je 6,00KM. Ulaznice se mogu nabaviti u studiu Foto Đani, te na samom ulazu u dvoranu prije prikazivanja filma.

O filmu

Film “Where there is darkness”, pripovijeda priču o svećeniku Reneu Robertu, čovjeku koji je oprostio ubojici godinama prije nego mu je oduzeo život, čovjeku koji je spasio život svom ubojici.

Godine 2017., Steven Murray priznao je otmicu, ubojstvo i zakopavanje Robertova tijela u  Georgia. Osuđen je na smrtnu kaznu.

U deklaraciji o životu iz 1995., koju je potpisao, vlč. Robert je zatražio da, ako bude ikada ubijen, da njegov ubojica ne bude osuđen na smrtnu kaznu.

Video: Where There is Darkness Trailer
Kopirati
Drag cursor here to close