Dobre vijesti

Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

Tako će svim korisnicima, putem HOME.TV platforme, Mediteran Film Festival prikazati prošlogodišnjeg pobjednika film 'Dublje od dna', libanonske redateljice Sarah Kaskas.
Kultura / Film TV | 20. 08. 2021. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji, 22. Mediteran Film Festival, u svojoj videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti, u suradnji s HT Eronetom, ponudit će poneke od najboljih dokumentarnih filmove s prethodnih festivala.

Tako će svim korisnicima, putem HOME.TV platforme, Mediteran Film Festival prikazati prošlogodišnjeg  pobjednika film 'Dublje od dna', libanonske redateljice Sarah Kaskas.

Film je to u kojem autorica, kako su i naveli članovi žirija, hrabro i sigurno vodi gledatelje ulicama raspadnutog i kaotičnog Beiruta, prateći potresne životne priče protagonista i njihovu nadu. 

Uz film kojemu je pripao Grand Prix 21. MFF-a, videoteka donosi i dokumentarac 'Raj', španjolskog redatelja Matea Cabeza, koji je osvojio posebno priznanje žirija.

Ovaj dokumentarac iznimno je emotivna priču u kojoj se u izoliranoj atmosferi bolničke sobe stalno pretapaju i izmjenjuju uloge oca i sina.

Iz prošlogodišnje službene konkurencije na meniju će biti i 'Dima Punk', francuske redateljice Caubet Dominique, 'Ognjilo' crnogorskog redatelja Vladimira Perovića te 'Posljednja ulica' španjolske redateljice Amande Sans Pantling.

U festivalskoj videoteci biti će i 'Bure Bareta' priča o frontmenu benda Majke, Goranu Baretu, film Renata Tonkovića, Marija Vukadina i Roberta Bubala.

Iz domaće produkcije u izboru je i film Zdenka Jurilja,  'Ljudi koji su sadili drveće', nastao po scenariju Josipa Mlakića. Na programu će se naći i 'Znatiželja', redatelja Stjepana Skoke. 

Festivalska videoteka korisnicima će biti dostupna do nedjelje 29. kolovoza 2021.


Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 25. do 28. kolovoza u Širokom Brijegu. 

*Više informacija potražite na službenoj web ili Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close