Od srijede 19. kolovoza

Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

Festivalska videoteka korisnicima će biti dostupna od srijede 19. kolovoza 2020.
Kultura / Film TV | 17. 08. 2020. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival, u svojoj videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti, u suradnji s HT Eronetom, ponudit će poneke od najboljih dokumentarnih filmove s prethodnih festivala.

Tako će svim korisnicima, putem HOME.TV platforme, Mediteran Film Festival prikazati prošlogodišnjeg miljenika publike, film 'Dani trešnje' sirijskih redatelja Mohamada i Ahmada Malasa.

U ponudi će biti i film 'iOtok' Mihe Čelara, te španjolski dokumentaraci 'Rođen u Gambiji' redatelja Natxo Leuza Fernandeza i 'Groblje' Pabla Adiega Almudevara.

U festivalskoj videoteci biti će i priča o tragično preminulom bubnjaru grupe Bijelo Dugme Goranu Ivandiću Ipetu, 'Izgubljeno dugme', film Roberta Bubala, Marija Vukadina i Renata Tonkovića.

Iz domaće produkcije na meniju će se naći i filmovi Zdenka Jurilja, 'Sestre', 'Ljudi koji su sadili drveće', 'Bijeli put' i 'Pacijent' te '23 grama' redatelja Roberta Bubala.

Festivalska videoteka korisnicima će biti dostupna od srijede 19. kolovoza 2020.

Podsjećamo, dvadeset i prvo izdanje Mediteran Film Festivala bit će održano od 19. do 22. kolovoza u online formatu. U službenom programu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano dvadeset dokumentarnih filmova, deset u konkurenciji dugometražnog te deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca.

Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać. Dok su mnoga od njih već pobrala nagrade na velikim filmskim festivalima, neki će na MFF-u imati svjetsku premijeru.

Dva tročlana međunarodna žirija odlučivat će o nagradama za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, Grand Prix festivala čiji je pokrovitelj HT Eronet, te Best Short za najbolji kratki film čiji je pokrovitelj Podravka.

*Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet.

Više informacija o 21. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici ili Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close