Manifestacije

Orašje spremno za filmski festival i 'Večer Hercegovine u Posavini'

Iz Vlade Posavske županije podsjećaju kako se okupljanje tijekom godine najprije upriliči u Mostaru u vrijeme Međunarodnog sajma gospodarstva, a uzvratno druženje uoči filmskog festivala u Orašju.
Kultura / Film TV | 28. 08. 2018. u 12:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga vikenda u Orašju održat će se "Večer Hercegovine u Posavini" i 23. dani hrvatskog filma. 

Organizatori susreta gospodarstvenika i osoba iz javnog života iz Hercegovine i Posavine u Orašju su vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, a domaćin je Vlada Posavske županije. Večer će se održati na prostoru Športsko rekreacijskog i kulturnog Aqua centra Bazeni Orašje. 

Iz Vlade Posavske županije podsjećaju kako se okupljanje tijekom godine najprije upriliči u Mostaru u vrijeme Međunarodnog sajma gospodarstva, a uzvratno druženje uoči filmskog festivala u Orašju. 

"Cilj je susreta proširivanje suradnje u jednoj ležernoj atmosferi boljeg upoznavanja, a onda i stvaranja mogućih zajedničkih projekata u svim oblastima života", poručio je predsjednik Vlade PŽ Marijan Klaić. 

Filmski festival, ove 23. godine po redu, bit će održan od 1. do 8. rujna, uz visoko pokroviteljstvo hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, dok je supokroviteljica manifestacije predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. 

Na otvorenju „Dana hrvatskog filma“, koje će biti upriličeno 1. rujna u 20 sati u kino dvorani u Orašju, očekuje se veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, elita hrvatskog glumišta, prijatelja festivala, kao i glumac Ivo Gregurević, inicijatora tog velikog kulturnog događaja. 

U okviru Festivala bit će predstavljeno osam filmova, šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koji su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije, najavljeno je iz Vlade Posavske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close