European Film Challenge

Uzbudljiva priča se nastavlja: Filmski izazov koji vas vodi u Berlin

Projekt, koji je profesionalna filmska zajednica prepoznala kao zanimljivi i suvremeni način za promociju europske kinematografije, naišao je na odličan odziv, posebno mladih ljudi
Kultura / Film TV | 31. 10. 2019. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

European Film Challenge u BiH se nastavlja. Od 25. listopada do 27. prosinca ne propustite priliku za sudjelovanje u prvom krugu drugog serijala ovog jedinstvenog izazova, koji za filmske sladokusce već drugu godinu zaredom organzira Udruženje filmskih radnika BiH, uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe) i Mediteran Film Festivala.

Projekt, koji je profesionalna filmska zajednica prepoznala kao zanimljivi i suvremeni način za promociju europske kinematografije, naišao je na odličan odziv, posebno mladih ljudi, tijekom proteklog serijala EFC-a i troje sretnih Bosnaca i Hercegovaca imalo je priliku posjetiti prestižne festivale u Berlinu, Cannesu i Veneciji.

Ove godine, Bosna i Hercegovina, koju predstavlja Udruženje filmskih radnika, je jedna od osam zemalja sudionica European Film Challengea. Nositelj projekta je The Film Agency (Španjolska i Portugal), a ostali partneri su Kino Metropolis (Litvanija), Kinobize (Latvija), Beldocs (Srbija), Aerofilms (Češka), te Blink 42-21 (Sjeverna Makedonija).

Koja su pravila?

Da biste se uključili u izazov, morate biti stariji od 18 godina i prijaviti se na stranici europeanfilmchallenge.eu. Zadatak vam je da pogledate 10 europskih (igranih ili dokumentarnih) filmova koji traju duže od 52 minute, a producirani su u zemljama članicama EU, zemljama sudionicama u MEDIA projektu (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Gruzija, Moldavija, Makedonija, Srbija i Ukraina), te Švicarskoj.

Foto: PR / Filmski izazov koji vas vodi u Berlin

Nakon što filmove pogledate, na web stranicu trebate postaviti dokaz da ste to učinili (fotografija ekrana, kino platna, karte za kino...), te fotografiju podijeliti javno na jednoj od društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter) s hashtagom #europeanfilmchallenge.

Filmove možete gledati na bilo kojoj od legalnih platformi, u kinima ili na festivalima, a način gledanja filma definira i to koliko bodova sudionik dobija.

Koje su nagrade?

Tko za svojih 10 filmova skupi najveći broj bodova, osvaja nagradno putovanje na Filmski festival u Berlinu sa pokrivenim troškovima putovanja (prijevoza i smještaja) i mogućnošću gledanja filmova na Festivalu!

Specijalne bodove za natjecatelje, koje svaka zemlja sudionica ima pravo dodijeliti sudionicima, u ovom krugu možete osvojiti gledanjem bosanskohercegovačkih filmova, te gledanju filmova u kinima Cineplexx Palas u Banja Luci, te Meeting Point i Cinema City u Sarajevu. Dodatna pogodnost, za sve koji ne žive u jednom od ova dva grada, je da će dodatne bodove nositi i gledanje filmova prikazanih u okviru Operacije Kino širom Bosne i Hercegovine.

I nemojte zaboraviti, dodatne bodove možete dobiti i pozivanjem prijatelja da se registriraju i igraju s vama, jer svaki izazov je zanimljiviji uz dobre prijatelje.

Pratite FB stranicu europeanfilmchallengeBIH i Instagram profil Udruženja filmskih radnika BiH i prvi saznajte sve novitete, zanimljivosti, pravila i pojedinosti u vezi sa European Film Challenge.

Više informacija potražite i na službenoj web stranici ili Facebook stranici Mediteran Film Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close