SFF

U selekciji BH Film festivala 14 studentskih filmova

Ove godine u selekciji se našlo 14 filmova studenata sa bosanskohercegovačkih filmskih škola.
Kultura / Film TV | 23. 07. 2019. u 12:34 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom organizira BH. film program od 17. do 22. kolovoza u okviru kojeg će biti predstavljena i ovogodišnja selekcija studentskih filmova. 

Ove godine u selekciji se našlo 14 filmova studenata sa bosanskohercegovačkih filmskih škola. 

O tome koji će filmovi biti nagrađeni ove godine odlučuje žiri koji čine reditelj Neven Samardžić, rediteljica Amra Mehić, te osnivačica i dirktorica KısaKes festivala kratkog filma i direktorica Međunarodnog festivala nezavisnog filma u Istanbulu Arya Altioklar. 

Najboljima će pripasti nagrade za najbolji bh. studentski film, specijalna nagrada žirija i specijalno priznanje žirija. 

U suradnji s KisaKes Short Film Festivalom bit će dodijeljena još jedna nagrada, a nagrađeni student će se direktno kandidirati na pitching platformu ovog festivala. 

Filmovi ovogodišnjeg studentskog programa bit će prikazani u kinu Kriterion u Sarajevu 19., 20. i 21. augusta. 

Studentski program BH Film Festivala postao je najvažnija platforma za promociju studentskih filmova bosanskohercegovačkih filmskih škola i prostor koji okuplja studente sa sve četiri bh. filmske škole (Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, Akademija umjetnosti u Banjoj Luci, Fakultet dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini i Sarajevo Film Academy/Film.Factory), te na taj način otvara mogućnosti za profesionalna poznanstva i buduće suradnje.

Kopirati
Drag cursor here to close