Ženski orkestar

U Mostaru će se snimati još jedan film

Kinematograf ovog filma je Irac Joe Coombes, a redatelj filma bit će također Irac bh. porijekla Mirsad Ademović, koji je i scenarist filma.
Kultura / Film TV | 05. 06. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska producentica Jamie Cooper nakon što je okupila mladi tim producenata iz Zagreba i Mostara započela je pripreme za igrani film "Ženski orkestar“, čije snimanje treba krenuti do kraja godine u Mostaru, Trebinju i Sarajevu.

Priča govori o mladoj profesorici glazbe i 18 godina starijem muškarcu različitih vjeroispovijesti. Sve počinje tako što Edvin, ulazi u ozbiljnu vezu s Dunjom s kojom planira zasnovati obitelj, a zaplet započinje kada se u njihov život uplete Dunjina obitelj koja ima konzervativna stajališta i teret političke ideologije, prožet mržnjom spram drugih i drugačijih. Dunju će igrati mlada zenička glumica Adna Hasanić, kojoj će ovo biti prva filmska uloga za dugometražni film.

Film će, kako se navodi iz produkcije, na svoj način progovoriti o odnosima poslodavca prema uposlenicima kao i problemu alkoholizma i kladionicama, koje u posljednje vrijeme sve više privlače ogroman broj i visoko obrazovanih žena u BiH, te vjerskim sukobima i ljudskim traumama.

Direktor fotografije ovog filma je Irac Joe Coombes, a redatelj filma bit će također Irac bh. porijekla Mirsad Ademović, koji je i scenarist filma.

''Kasting za film bit će održan tijekom srpnja ove godine, a za sada jedino je poznato da će Adna igrati Dunju'', rekla je producentica Jamie Cooper.

Kopirati
Drag cursor here to close