"The Unbearable Weight of Massive Talent"

U Dubrovniku počinje snimanje filma s Nicolasom Cageom i Pedrom Pascalom

"Hrvatska je stoga i u svijetu prepoznata kao sigurna lokacija za snimanja. S otvaranjem granica krenule su intenzivne pripreme za povratak stranih produkcija".
Kultura / Film TV | 05. 10. 2020. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "The Unbearable Weight of Massive Talent", u kojem glavne uloge igraju Nicolas Cage i Pedro Pascal, počinje se snimati u ponedjeljak u Dubrovniku, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar, prenosi Hina.

U godini koja je zaustavila produkciju u cijelom svijetu, to je deveti projekt koji je za snimanje u Hrvatskoj predao zahtjev za Program mjera poticaja.

Pripreme za snimanje filma, kojega režira Tom Gormican ("That Awkward Moment" - "Onaj osjećaj kad"), a producira ga Lionsgate, traju od kolovoza i snimat će se 15 dana. U hrvatski dio projekta je uključeno 412 filmskih djelatnika, od čega je predviđeno 97 hrvatskih državljana, a bit će i oko 300 hrvatskih statista.

Riječ je o jednom od od najzvučnijih projekata ove godine prijavljenih za Program mjera poticaja, koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom financija. Prošli tjedan počelo je snimanje hrvatske serije "Područje bez signala", koja je osiguravanjem sredstava iz međunarodnih izvora zadovoljila uvjete za prijavu na Program mjera poticaja, a još jedan strani projekt kreće sa snimanjem ovog mjeseca.

"Planirana potrošnja inozemnih investitora za 10 projekata u ovoj godini prelazi 100 milijuna kuna, što je rezultat kojemu smo se u proljeće samo usudili nadati. Audiovizualna zajednica pokazala se iznimno odgovornom i vjerujem da će se svi projekti, domaći i strani, uspješno odraditi prema planovima”, izjavio je ravnatelj HAVC-a Chris Marcich.

Podsjetio je kako se, pod epidemiološkim mjerama, audiovizualna industrija u Hrvatskoj pokrenula u svibnju, prvenstveno za domaće produkcije "Šesti autobus" i "Nosila je rubac črleni", te serije "Dnevnik malog Perice", "Crno-bijeli svijet", prenosi Hina.

"Hrvatska je stoga i u svijetu prepoznata kao sigurna lokacija za snimanja. S otvaranjem granica krenule su intenzivne pripreme za povratak stranih produkcija", kaže Marcich.

Servisna producentska kuća za "The Unbearable Weight of Massive Talent" je Ambasada Studio iz Dubrovnika, producentice Erike Milutin Diller (Embassy Films).

Kopirati
Drag cursor here to close