Spomen

Trebinje se sjeća svog Glogovca

U spomen na 50. godišnjicu rođenja Nebojše Glogovca, obitelji i prijatelji organizirali su susrete u glumčevom rodnom Trebinju.
Kultura / Film TV | 31. 08. 2019. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Trebinju je u petak počela dvodnevna manifestacija “Dani Nebojše Glogovca”, povodom godišnjice rođenja tog prerano preminulog glumca.

Susrete su, prenosi BHRT, organizovali obitelj i prijatelji. Prikazan je film “Godina i jedan dan”, promovirana monografija, a posjetitelji su mogli pogledati i izložbu fotografija.

U spomen na 50. godišnjicu rođenja Nebojše Glogovca, obitelji i prijatelji organizirali su susrete u glumčevom rodnom Trebinju. Dio svojih uspomena na rano preminulog umjetnika s publikom su podijelili njegovi najbliži prijatelji.

''Još uvijek je rano, još uvijek je svježe i upustiti se u tako nešto je podjednako i jako teško i dirljivo. S druge strane je predivno, pomiješana osjećanja… Pedeset godina od njegovog rođenja, gdje drugo da budemo nego u njegovom gradu, koji je najviše volio'', kazala je njegova supruga Milica Glogovac.

''Drago mi je da je baš Trebinje ovdje. Drago je jer bi njemu bilo drago. Način na koji je razmišljao treba da se predoči mladim ljudima pa i njegovoj djeci'', rekao je Glogovčev prijatelj, glumac Vojin Ćetković.

Video: "Dani Nebojše Glogovca" u Trebinju

Promovirana je i monografija, koja je sabrala tekstove stručnjaka o njegovom televizijskom, filmskom i kazališnom opusu, fragmente iz njegovih intervjua i bilješki, kao i svjedočenja njegovih prijatelja i kolega.

''Mislim da je ovo sjajna ideja, da se njeguje jedno poštovanje prema njemu jer sjećanje na njega postoji. On je bio impresivna ličnost, veliki umjetnik, izuzetan čovjek, harizmatičan. Njega fizički nema, ali on je među nama. Malo, malo pa čujete: 'E, što bi rekao Nebojša Glogovac' pa se onda to citira…'', navela je autorica monografije Tatjana Nježić.

Cilj je da ova manifestacija preraste u kazališni festival. Zajednički stav je da, ako postoji neki grad koji bi trebao da imati festival posvećen Nebojši Glogovcu, to je upravo Trebinje.

''Ja ću zaista dati sve od sebe da ovo zaživi i da se svake buduće godine okupljamo u Nebojšino ime'', kazala je inicijatorica Dana Nebojše Glogovca, glumica Marija Đajić.

Kopirati
Drag cursor here to close