'Quo Vadis, Aida?'

Svjetska premijera filma o Srebrenici

Zbog mjera uvedenih usljed pandemije koronavirusa koje su na snazi u Italiji, najveći dio ekipe iz Bosne i Hercegovine neće biti u mogućnosti doći u Italiju i prisustvovati premijeri filma.
Kultura / Film TV | 31. 08. 2020. u 14:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Quo Vadis, Aida?" imat će svjetsku premijeru na 77. Venecijanskom filmskom festivalu, 3. rujna u okviru glavnog natjecateljskog programa.

Prije premijerne projekcije filma bit će organizirane dvije novinarske projekcije i press-konferencija na kojoj će sudjelovati scenaristica i redateljica Jasmila Žbanić, glumica Jasna Đuričić, glumci Boris Isaković i Raymond Thiry te direktorica fotografije Christine A. Maier.

Nakon premijerne projekcije, film će biti prikazan još 12 puta u okviru festivala, priopćeno je iz Deblokade.

Prije premijerne projekcije filma "Quo Vadis, Aida?", bit će prikazan kratki film Pedro Almodovara “The Human Voice” s Tildom Swinton u glavnoj ulozi.

Običaj Venecijanskog festivala je da ekipa filma na crvenom tepihu ima i glazbenu pratnju. Pjesme "Što te nema" i "Ružo moja" u interpretaciji Amire Medunjanin će pratiti bh. ekipu prilikom prolaska crvenim tepihom.

Film "Quo Vadis, Aida?" je prvi film u natjecateljskom programu koji će biti prikazan na nekom velikom festivalu nakon šest mjeseci korona krize zbog koje su otkazani svi veći filmski festivali. U natjecateljskom programu za glavnu nagradu "Zlatni lav" sudjeluje 18 filmova.

Predsjednica ovogodišnjeg žirija festivala je glumica Cate Blanchett, a članovi i članice su Matt Dillon (glumac), Veronica Franz (redateljica i scenaristica), Joanna Hogg (redateljica i scenaristica), Nicola Lagioia (redatelj i pisac), Christian Petlzod (redatelj i scenarista) i Ludivine Sagnier (glumica).

Zbog mjera uvedenih usljed pandemije koronavirusa koje su na snazi u Italiji, najveći dio ekipe iz Bosne i Hercegovine neće biti u mogućnosti doći u Italiju i prisustvovati premijeri filma.

Bosanskohercegovačka premijera filma bit će organizirana kada sigurnosni uvjeti to budu dozvoljavali. U europskim zemljama film će u kinima početi igrati početkom iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close