Zombiji dolaze

Stvoreni za zombije: Oni u novom filmu neće morati puno glumiti

Tom Waits (69), koji je Jarmushov standardni prvotimac u filmovima, Iggy Pop (71), s kojim je Jarmush snimao dokumentarac „Gimme Danger“, ili pak Bill Murray (68), koji već ima iskustvo u filmu o zombijima, zasigurno jamče dobro ostvarenje
Kultura / Film TV | 29. 03. 2019. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kultni filmski redatelj Jim Jarmusch (66) okušat će se u jednom od klasičnih žanrova, filmu o živućim mrtvacima - zombijima. Za taj pothvat okupio je uistinu prvoligašku ekipu glumaca, a kako neki od njih trenutačno izgledaju - neće morati previše trošiti na šminku i masku.

Poznat po svom originalnom i eksperimentalnom pristupu filmskoj umjetnosti, Jarmush je snimio neke filmove koji su obilježili sedmu umjetnost (primjerice „Night on Earth“, „Down by Law“), a njegov film o zombijima trebao bi se premijerno prikazati u lipnju.

Tom Waits (69), koji je Jarmushov standardni prvotimac u filmovima, Iggy Pop (71), s kojim je Jarmush snimao dokumentarac „Gimme Danger“, ili pak Bill Murray (68), koji već ima iskustvo u filmu o zombijima, zasigurno jamče dobro ostvarenje.

Foto: Getty Images / Jim Jarmush i Adam Driver

Još se ne zna ni radnja filma niti kako su uloge podijeljene, ali s obzirom na ostatak glumačkog ansambla, čini se kako je Jarmush uistinu radio na nekoj posebnoj filmskoj priči.

Dokazani glumci kao što su Adam Driver,Tilda Swinton, Steve Buscemi, Danny Glover i Chloë Sevigny u filmu će zasigurno raditi dar-mar, a dodaju li se tome i imena: Selena Gomez, RZA (Wu-Tang Clan), Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Sara Driver i Carol Kane, jasno je kako će ovaj film izazvati pozornost filmske javnosti.

Američka premjera filma "The Dead Don’t Die" predviđena je za 14. lipnja, premda poznavatelji filma špekuliraju i kako bi se Jarmush s ovim ostvarenjem mogao pojaviti već na festivalu u Cannesu (14. do 25. svibnja 2019.).

Video: Scene from "Down by Law" by Jim Jarmusch
Kopirati
Drag cursor here to close