Premijera

Što mislite i osjećate kada čujete riječ ''pomirenje''?

Govori o pomirenju i suočavanju s prošlošću koji su proces o kojem se već desetljećima raspravlja u Bosni i Hercegovni, pa i Mostaru.
Kultura / Film TV | 25. 04. 2019. u 14:25 Bljesak.info
Trailer za film: Glas za budućnost bez okova prošlosti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za psihološku podršku ''Senus'' organizira premijeru dokumentarnog filma ''Glas za budućnost bez okova prošlosti'' u ponedjeljak 29. travnja 2019. Godine u OKC Abrašević s početkom u 19 sati.

Film je snimljen u okviru projekta ''Pomirenje kroz interkulturalno razumijevanje i aktivno građanstvo među mladima Mostara'' koje se provodi u okviru programa "Divided past, joint future" kojeg vodi OKC Banja Luka, a financiran je od strane Europske Unije.

Govori o pomirenju i suočavanju s prošlošću koji su proces o kojem se već desetljećima raspravlja u Bosni i Hercegovni, pa i Mostaru.

Kao ključ rješenja često se navode mladi. Međutim, što mladi misle i osjećaju kada čuju riječ "pomirenje"? Što misle o ulozi nosilaca promjena? Koje su njihove ideje, potrebe, ciljevi?, pitaju se autori filma.

Dokumentarni film "Glas za budućnost bez okova prošlosti" čiji su glavni akteri članovi/ce Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara odgovara upravo na ova pitanja.

Nakon projekcije, održat će se panel diskusija sa glavnim akterima  filma.

Kopirati
Drag cursor here to close