Krajem godine

Steven Spielberg radi na filmu o vlastitom djetinjstvu

S obzirom na to da prvi put snima priču o vlastitu životu, Spielberg je odlučio supotpisati scenarij filma zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom, dobitnikom nagrada Tony i Pulitzer, Tonyjem Kushnerom.
Kultura / Film TV | 22. 03. 2021. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Steven Spielberg 

Premda filmska adaptacija mjuzikla "Priča sa zapadne strane" Stevena Spielberga tek treba izaći krajem godine, poznati redatelj već planira sljedeći projekt - film o vlastitom odrastanju i djetinjstvu provedenom u Arizoni, pišu američki mediji. 

Portal Deadline piše kako postoje veliki izgledi da glavna ženska uloga, nadahnuta likom Spielbergove majke, pripadne poznatoj glumici Michelle Williams.

S obzirom na to da prvi put snima priču o vlastitu životu, Spielberg je odlučio supotpisati scenarij filma zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom, dobitnikom nagrada Tony i Pulitzer, Tonyjem Kushnerom, što nije učinio još od od drame "Umjetna inteligencija" iz 2001. godine

S Kushnerom je surađivao na filmovima "Muenchen" i "Lincoln".

Slavni redatelj rođen je u Cincinnatiju 1946. u obitelji ortodoksnih židova, no obitelj se deset godina kasnije preselila u Arizonu, gdje je mladi Steven proslavio svoju bar micvu, ceremoniju punoljetnosti, kao tinejdžer osjetio antisemitizam na vlastitoj koži, proživio pubertet i adolescentsko doba te snimio prve amaterske filmove.

Spielbergov otac Arnold, inovator i inženjer koji je u General Electricu radio na razvoju ranih kompjutora, umro je prošlog ljeta u dobi od 103. godine. Njegova majka Leah Adler, koja je posjedovala košer restoran 'The Milky Way' u Los Angelesu, umrla je 2017. u dobi od 97 godina.

U mnogim sekvencama njegovih dosadašnjih filmova ima puno pojedinosti utemeljenih na osobnim iskustvima, no poznati redatelj nikada dosad nije spominjao mogućnost snimanja biografskog filma, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close