Film pod imenom Bijela vrana

Srbija svom novom državljaninu Ralphu Fiennesu financira film

Britanski glumac, redatelj i producent Ralph Fiennes dobio je srbijansko državljanstvo početkom rujna ove godine, a putovnicu mu je osobno uručio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.
Kultura / Film TV | 13. 10. 2017. u 09:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijansko ministarstvo kulture izdvojilo je više od 518.000 eura za film White Crow (Bijela vrana) britanskog glumca, redatelja i producenta Ralpha Fiennesa, koji je od rujna i državljanin Srbije.

Vijest od dodjeli 62,2 milijuna dinara za film Fienneseu beogradskim je medijima potvrđena u ministarstvu kulture i informiranja, a odluka srbijanske vlade objavljena je i u Službenom glasniku.

Novac za projekt Ralpha Fiennesa izdvojen je, kako navodi beogradski list Politika, "iz proračunskih rezervi" na temelju zaključka vlade, usvojenog na prijedlog ministarstva kulture i informiranja 6. listopada.

Film "Bijela vrana" bit će priča o ruskom baletanu Rudolfu Nurejevu i snimat će se u Srbiji, a premijera filma planirana je za 2018. godinu.

Britanski glumac, redatelj i producent Ralph Fiennes dobio je srbijansko državljanstvo početkom rujna ove godine, a putovnicu mu je osobno uručio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Rješenje o prijemu Ralpha Fiennesa u državljanstvo premijerka Ana Brnabić potpisala je 7. rujna, po članku 19. Zakona o državljanstvu koji propisuje da u državljanstvo "može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za Republiku Srbiju".

Fiennes je 23. lipnja bio gost na inauguracijskoj svečanosti koju je organizirao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u povodu preuzimanja dužnosti šefa države.

Britanski glumac u Srbiji je 2010. snimio i svoj redateljski prvijenac - film Koriolan, po istoimenoj Shakespearovoj tragediji, nakon što je istu dramu prethodno režirao u kazalištu.

Prije Ralpha Fiennesa državljanstvo Srbije 2016. dobio je i američki glumac, glazbenik i humanitarac Steven Seagal.

Kopirati
Drag cursor here to close