Stone

Srbi i Rusi su loši momci

Kultura / Film TV | 11. 07. 2021. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni američki redatelj Oliver Stone ocijenio je u intervjuu za Večernje novosti kako je ono što se dešavalo oko filma "Dara iz Jasenovca" - srpskog kandidata za Oscara donekle tipičan primjer američkog uskog pogleda na svijet, gdje su Rusija i Srbija često predstavljeni kao propagandisti, a oni koji se bore protiv njih kao jedini koji polažu pravo na istinu.

  / Stone

"To nije fer i pošteno, ali tako nalaže `pravilnik` onih koji vjeruju da su superiorna bića", rekao je Stone za Večernje novosti, prenijela je Srna.

Na pitanje može li se biti politički neutralan u današnjem svijetu i imati dobre odnose istovremeno sa SAD, EU, Rusijom i Kinom, Stone je odgovorio da je to izuzetno teško.

"A, uostalom, šta je neutralnost? Često neutralan znači biti popustljiv i ne uvrijediti nikoga i ništa. Svijet je definitivno u veoma osjetljivoj fazi, bar je tako na Zapadu, gdje svako jasno i čvrsto izraženo mišljenje može biti ocijenjeno kao `bezosjećajno` ili nešto slično tome. Ovo je izuzetno teško vrijeme za filmske autore", ocijenio je.

Kopirati
Drag cursor here to close