Festival u Širokom

Spremni za 22. MFF: 'Lovci na tartufe' na Otvorenom kinu

Film, premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Sundanceu, govori o skupini iskusnih stručnjaka iz talijanskog Pijemonta, tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani.
Kultura / Film TV | 25. 08. 2021. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom dokumentarnog filma "Lovci na tartufe" Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa bit će, u srijedu 25. kolovoza u 21 sat, otvoreno 22. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu.

Film, premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Sundanceu, govori o skupini iskusnih stručnjaka iz talijanskog Pijemonta, tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani.

Ovaj apsurdistički meditativni dokumentarac pruža nam uvid u svijet nedostižnih tartufa i rituala njihovih tragača koji lukavo i šutljivo štite taj svijet od pohlepe i utjecaja izvanjskog svijeta i usput nam otkrivaju magiju koja se krije u prirodi. Samo je treba znati vidjeti.

''Dok se za njihovu lovinu otima bogati i mondeni kulinarski svijet, oni žive životom skromnih osobenjaka, zaljubljenih u svoje pse tragače, lukavo i šutljivo štiteći svoj svijet od pohlepe", stoji u najavi dokumentarca koji će biti prikazan na Otvorenom kinu Mediteran Film Festivala.

Video: Lovci na tartufe

Jedan od najznačajnijih filmskih događaja u BiH i regiji u programu u konkurenciji prikazat će 20 dokumentarnih filmova. Selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je po deset filmova u kategoriji kratkometražnog – do 30 minuta, odnosno deset filmova u kategoriji dugometražnog – iznad 30 minuta.

Prvi dan festivala na programu u kinu Borak u suradnji s Filmskim centrom Sarajevo, pravnim nasljednikom arhive bosanskohercegovačke kinematografije, bit će prikazano sedam filmova. Riječ je o remek djelima bh kinematografije koja su u vremenu u kojima su nastala bila miljenici i publike i žirija na festivalima diljem svijeta.

Na ovogodišnjem izdanju MFF-a bit će kroz osam festivalskih programa prikazano 45 filmova.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 25. do 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close