Pala prva klapa

Snimaju se 'Kosti' u Banja Luci

Prema riječima Brankice Janković, producentice serije, produkcijski tim je osmislio i pripremio sve do najsitnijih detalja.
Kultura / Film TV | 03. 04. 2019. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon šest mjeseci priprema, prvi kadrovi serije 'Kosti', projekta koji će se realizirati u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke, snimljeni su danas u banjalučkom naselju Nova Varoš. U naredna tri mjeseca, na brojnim lokacijama, uz sudjelovanje nekoliko stotina statista, kao i istaknutih lokalnih i regionalnih glumaca, pripremat će se materijali koji će gledatelje, početkom sljedeće godine, prikovati uz televizijske ekrane.

'Kosti' su drugi dio trilogije o gradu Banja Luka, o ljudima koji žive u poslijeratnom kaosu, sustavu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti. Nakon velikog regionalnog uspjeha - serije i istoimenog filma „Meso“, kreativni tim, na čelu sa scenaristom Nikolom Pejakovićem, redateljem Sašom Hajdukovićem, producentkinjom Brankicom Janković, te direktorima fotografije Sašom Petkovićem i Draganom Radetićem, ponovo udružuje snage na ovom projektu.

''Radujem se što ćemo u naredna tri mjeseca imati priliku da radimo i stvaramo,te što sam opet dobio šansu da surađujem s velikim brojem talentiranih i vrijednih ljudi. Nadam se i dobroj sreći na snimanju, jer sam siguran da radimo nešto zaista vrijedno i značajno'', objasnio je redatelj, Saša Hajduković.

Prema riječima Brankice Janković, producentice serije, produkcijski tim je osmislio i pripremio sve do najsitnijih detalja.

''Izuzetno sam ponosna što smo uspjeli da, u ovim teškim vremenima za kulturu, skupimo snage i hrabrosti da se okušamo ponovo u ovom izazovnom i velikom produkcijskom pothvatu,te da ovaj mladi i talentirani tim ljudi ima priliku da stvara u istim uvjetima kao njihove kolege u regiji. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Bujoševiću, cijelom timu RTS-a s kojim surađujemo, prije svega na činjenici da su prepoznali naš entuzijazam i omogućili nam da damo priliku mnogim mladim ljudima iz Republike Srpske da pokažu svoje raskošne talente'', navela je.

'Kosti', kao i 'Meso', važan su projekt za 'Bosonogu produkciju' i za RTS, jer je ovom suradnjom, na konkretan i visoko profesionalan način, započeta ozbiljna priča o filmskoj industriji u Republici Srpskoj i nastavljena kulturna suradnja Banja Luke i Beograda. Televizijski poduhvati poput ovih upisali su Banja Luku na filmsku kartu, ne samo regije, nego i svijeta zbog brojnih nagrada i sudjelovanja na festivalima.

Kopirati
Drag cursor here to close