Kraj serije

Snima se treća sezona Novina: Đikić otkrio zatvaranje kruga

Ovaj Duvnjak sa zagrebačkom adresom kaže kako su ''novinare prikazali kao ljude od krvi i mesa, a ne kao amerikanizirane uzvišene i bezgrješne borce za pravdu…''
Kultura / Film TV | 16. 05. 2019. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mislim da ćemo s trećom sezonom zaokružiti priču koju smo htjeli ispričati'', rekao je za riječki Novi list Ivica Đikić, scenarist iznimno uspješne hrvatske serije 'Novine', čija se treća sezona ovih dana počinje snimati u Rijeci.

''Prva sezona bila je fokusirana na novinarstvo, druga na politiku, dok će treća u širem kontekstu biti posvećena pravosuđu u svim njegovim segmentima. Tri sezone su prava mjera. S 'Novinama' živimo od 2013. Dugo je to razdoblje života s pričom, likovima i atmosferom. A tajna uspjeha? Ma nema tu puno filozofije, ponudili smo autentičnu priču, nismo radili kompromise, nismo radili seriju da bi se svidjela svima, a krajnji je rezultat da se svidjela mnogima'', rekao je Đikić novinama u kojima je nekada bio i urednik.

Ovaj Duvnjak sa zagrebačkom adresom kaže kako su ''novinare prikazali kao ljude od krvi i mesa, a ne kao amerikanizirane uzvišene i bezgrješne borce za pravdu, a novinarstvo kroz realnije 'naočale', ljudskije, mračnije i gorče''.

''Ispričali smo priču o Hrvatskoj i hrvatskom novinarstvu, no ona je puno više od toga, s tom se pričom mogu poistovjetiti ne samo zemlje nazovimo je bivše države, regije, ili Balkana, već i puno šire'', rekao je Đikić.

Riječke novine su, naravno, pisale i o potencijalima Rijeke kao filmskog odredišta pa navode kako je iznimna vizualnost, odnosno privlačnost Rijeke jedan od važnih, tajnih sastojaka formule uspješnosti serije koja oduševljava ne samo kritiku, već i gledatelje što je potvrdio i scenarist Đikić.

Video: NOVINE (THE PAPER) - TRAILER


''Je li tajna uspjeha i u kemiji između producenata Miodraga Sile i Nebojše Tarabe, redatelja Dalibora Matanića, iznimne glumačke postave, vrijedne ekipe na terenu i mene? Zasigurno jest, ali i Rijeka je tu dala veliki obol, ambijent i atmosfera grada dio su te kemije, te formule uspješnosti. Rijeka je pokazala jedno drugačije lice, jako fotogenično, Matanić ga je odlično 'uhvatio' na ekranu'', kaže Đikić.

Kopirati
Drag cursor here to close