Projekticija

Školokrečina u Mostaru: Serija koja otkriva probleme školskog sustava

Dramatizirane primjere iz doktorske disertacije režirala je Ada Sokolović, po scenariju Nenada Veličkovića, u produkciji Mebius Film Sarajevo uz podršku EED-a.
Kultura / Film TV | 09. 03. 2020. u 21:17 Bljesak.info
Školokrečina - Official Trailer

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcija epizode igrano-dokumentarne serije Školokrečina održat će se u petak, 13.3. od 14 sati u konferencijskoj dvorani hotela 'Villa Mejdan' u Mostaru.

Projekcija se održava pod pokroviteljstvom Sveučilišta Hercegovina.

Nakon projekcije publici će se obratiti mr.Sc. Marko-Antonio Brkić, scenarista Nenad Veličković, redateljica Ada Sokolović, glumci Jasna Diklić i Slaven Knezović, producentica Duda Sokolović. Moderator razgovora je Zoran Ćatić.

''Ako ste se pitali zašto je preko polovine naše djece funkcionalno nepismeno (rezultati PISA testa, 2018.) nakon deset epizoda i trideset lekcija iz bosanskih, hrvatskih i srpskih čitanki neke stvari će Vam sigurno biti jasnije'', poručuju organizatori.

Foto: PR / Školokrečina

Dramatizirane primjere iz doktorske disertacije režirala je Ada Sokolović, po scenariju Nenada Veličkovića, u produkciji Mebius Film Sarajevo uz podršku EED-a.

Serija ''Školokrečina'' nastala je prema istoimenoj zbirki priča autora Nenada Veličkovića koji je doktorirao je na Univerzitetu u Sarajevu, s tezom ''Ideološka instrumentalizacija književnosti na primjerima čitanki od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole u Bosni i Hercegovini'', a glavni akteri pored učenika u ovoj seriji su nastavnici – Jasna Diklić, Admir Glamočak i Slaven Knezović, te Mario Drmać koji je kroz anketiranje građana i građanki unio dokumentarnu dimenziju o besmislenosti pukog reproduciranja teksta.

Više od 170 000 gledatelja prati i gleda epizode serije na youtube kanalu Školokrečina, a uskoro 12 TV kuća u Bosni i Hercegovini počinje emitiranje serije.

Kopirati
Drag cursor here to close