Kultna serija

Sjećate li se dadilje Fran? Ovo zasigurno niste znali!

Ako ste zaboravili neke zanimljive detalje iz ove omiljene serije, evo nekoliko fascinantnih činjenica...
Kultura / Film TV | 10. 04. 2021. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

CBS-ova serija iz davne 1993., koja se prikazivala sve do lipnja 1999., a koju su imali prilike gledati i hrvatski gledatelji, najpoznatija je po glavnoj junakinji, dadilji Fran Fine, u izvedbi famozne Fran Drescher.

Radnja prati simpatičnu i vrckastu dadilji u iritantnog glasa koja se zaposli kod brodvejskog producenta Maxwella Sheffielda (Charles Shaughnessy), koji ima troje djece: Maggie (Nicholle Tom), Brightona (Benjamin Salisbury) i Grace (Madeline Zima).

Ako ste zaboravili neke zanimljive detalje iz ove omiljene serije, evo nekoliko fascinantnih činjenica...

Fran Drescher zajedno s tadašnjim suprugom Peterom Marcom Jacobsonom stvorila je Nanny.

Prije humoristične serije, Fran je glumila u Groznici subotnje večeri, ALF i Tko je šef? Naravno, Dadilja ju je pretvorila a u superzvijezdu, prenosi Miss7.hr.

Drescher je postala ikona serije zahvaljujući svom odvažnom modnom osjećaju lika, poznatom iritantnom glasu i specifičnom njujorškom naglasku.

Drescher je otkrila da joj je učitelj jednom savjetovao da ide na satove dikcije, što je bio potpuni promašaj jer glumica svoj glas "nije uspjela prikriti" i zadržala je svoju osobnost upravo po prepoznatljivom glasu dadilje Fran.

Troje djece iz Sheffielda (glumili su ih Nicholle Tom, Madeline Zima i Benjamin Salisbury) nastavilo je glumiti u drugim filmovima i TV emisijama. Možda čak prepoznaš Zimu kao jednu od zlih polusestara u Priči o Pepeljugi.

Pas Sheffieldove partnerice u seriji je zapravo bio glumičin ljubimac i u stvarnom životu i zvao se Chester. Glumičin dragocjeni pomeranac predstavljen je i u filmu Cadillac Man.

Roditelji Fran Fine, Sylvia i Morty Fine, i starija sestra Nadine Fine Cooperman, nazvani su po glumičinoj stvarnoj obitelji.

Za svoju kultnu ulogu, Drescher je, među mnogim drugim nominacijama, zaradila dvije nominacije za Zlatni globus i dvije nominacije za Primetime Emmy.

Također je osvojila TV Land nagradu za "Omiljenu dadilju" 2008., a Dadilja je osvojila nagradu za najbolje kostime 1995. godine.Fran i Maxwell na kraju su se vjenčali i imali djecu, ali Drescher je imala na umu drugačije finale.

"Serija je trebala završiti bez da su Fran i Maxwell ikada završili u vezi, te da njih dvoje do kraja dijele privlačnost koja se nikada nije ostvarila", rekla je 2018. godine.

Glumačka ekipa serije okupila se 2020. za virtualni pandemijski stol povodom premijere serije, što je bilo savršen uvod u HBO Max-ovu uzbudljivu vijest o ponovnom emitiranju Dadilje na zahtjev gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close