SFF u Mostaru

Kiša neće spriječiti projekcije filmova, večeras “Pinocchio”

Film ''Pinocchio'' Mattea Garronea bio je jedan od najiščekivanijih filmova ove godine. Film za sve generacije, priopćeno je iz SFF-a.
Kultura / Film TV | 18. 08. 2020. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljaju se projekcije filmova sa Sarajevo Film Festivala u Mostaru.

Večeras u 21 sat publika može pogledati film Pinocchio na platou tržnog centra Plaza u Mostaru, kao dio programa Sarajevo Film Festivala koji se održava u Mostaru.

Film ''Pinocchio'' Mattea Garronea bio je jedan od najiščekivanijih filmova ove godine. Film za sve generacije, priopćeno je iz SFF-a.

Foto: SFF / Film ''Pinocchio'' večeras se prikazuje u Mostaru

U glavnoj ulozi je čuveni Roberto Benigni, a film je dosljedna adaptacija čuvene bajke o drvenom lutku koji oživi zahvaljujući želji siromašnog, usamljenog drvodjelje. Kao I svako dijete, Pinocchio je radoznao i uči o životu na osnovu vlastitih grešaka. Matteo Garrone u Pinocchijev svijet unosi vizionarski duh koji je, kao i u knjizi, prilično sveobuhvatan. Njegov Pinocchio kreće se u svijetu koji je istovremeno stvaran i nestvaran, seoski, bezvremen, pa ipak očigledno smješten u Italiji bogatoj zemljom, morem i farmama. Gledatelji će, bez sumnje, pronaći vlastite miljenike među likovima koje Pinocchio upoznaje na svome putu, a koji ga upoznaju sa prirodom, svijetom životinja i mašte.

Cijena ulaznice je 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close