Svjetska premijera

'Sestre' redatelja Zdenka Jurilja u konkurenciji Sarajevo Film Festivala

Film 'Sestre' , rađen u produkciji širokobriješke kuće 'Kadar' donosi priču o sestrama Čuljak koje su su sedam dana preživjele zarobljene u jami dubokoj desetak metara
Kultura / Film TV | 03. 07. 2018. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska premijera filma 'Sestre' redatelja Zdenka Jurilja bit će održana na Sarajevo Film Festivalu u natjecateljskom programu dokumentarni film 2018.

Film 'Sestre' , rađen u produkciji širokobriješke kuće 'Kadar' donosi priču o sestrama Čuljak koje su su sedam dana preživjele zarobljene u jami dubokoj desetak metara, nakon što su se izgubile u snježnoj mećavi na putu prema Mostaru iz svog sela Bogodol kod Širokog Brijega. 

O njima je prije pune 33 godine brujala cijela bivša država. Njihova nesreća tada je sve digla na noge, a novinari su izvještavali o tom čudu, od trenutka kad su pronađene žive, liječenja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gdje su im objema amputirane noge, pa sve do oporavka.

  / Sestre Čuljak

Filmovi izabrani na ovogodišnjem SFF-u, od kojih će polovica imati svjetsku i međunarodnu premijeru u Sarajevu, reflektiraju snažno sliku svijeta u kojem živimo, promatranu kroz filmski autorski kreativni izričaj.

''Posebno raduje da većina redatelja i producenata debitira u dugometražnoj dokumentarističkoj produkciji, a značajno je istaknuti da je više od polovice filmova ostvarenje redateljica i producentica'', stoji u priopćenju SFF-a.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close