Drugačiji svijet

Vještice i demoni: Nova serija koja bi mogla zamijeniti GOT

Radi se o seriji pod nazivom "His Dark Materials" ("Njegove tamne tvari") u kojoj nas čeka potpuno drugačiji svijet.
Kultura / Film TV | 21. 05. 2019. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osam godina nevjerojatne popularnosti "Igre prijestolja", fanovima neće biti lako pronaći nešto što bi zamijenilo ovu kultnu seriju, no HBO se u suradnji s BBC-jem prihvatio tog zadatka i na tržište odlučio izbaciti novu fantasy seriju koja bi se mogla pokazati kao dostojna zamjena, prenosi Index.

Radi se o seriji pod nazivom "His Dark Materials" ("Njegove tamne tvari") u kojoj nas čeka potpuno drugačiji svijet. Ovdje nema zmajeva, vitezova i vojske mrtvih, ali zato možemo očekivati medvjede u oklopima koji govore, vještice, strašne kradljivce djece i misteriozni prah iz svemira o kojem gotovo nitko ne zna ništa, ali on utječe na apsolutno sve.

Video:  His Dark Materials

Serija je nastala prema istoimenoj trilogiji britanskog pisca Philipa Pullmana, a pratimo dvoje djece koji odrastaju u različitim paralelnim svemirima. U centru priče se nalazi Lyra Belaqua koja odrasta u svijetu vrlo sličnom našem, osim što se u njemu ljudske duše manifestiraju kao životinje koje mogu mijenjati oblik poznate kao daemoni, a glavni junaci s njima mogu komunicirati.

Nakon što djeca počnu misteriozno nestajati, a ljudi počnu živjeti u strahu od tajanstvenih otmičara, Lyra kreće u potragu za svojim prijateljem. Njen će je put dovesti u brojne opasnosti, a morat će se sukobiti s moćnim neprijateljem.

Prva sezona bazirat će se na prvoj knjizi iz trilogije, pod nazivom "Polarno svjetlo", a neki se možda sjećaju da je prema njoj 2007. bio snimljen i film naziva "Zlatni kompas".

Video: The Golden Compass

HBO je objavio prvi trailer za seriju, a točan datum početka emitiranja zasad nije poznat, prenosi Index.

Kopirati
Drag cursor here to close