Open Air program

Zavali se u ležaljku i uživaj: Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar

Dio programa Sarajevo Film Festivala, koji će obuhvatiti izbor filmova iz ovogodišnjeg Open Air programa, prikazivat će se u Mostaru od 14. do 19. kolovoza.
Kultura / Film TV | 24. 07. 2020. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idući ususret svojoj publici, filmovi Sarajevo Film Festivala dolaze i u Mostar, priopćili su u petak organizatori.

Dio programa Sarajevo Film Festivala, koji će obuhvatiti izbor filmova iz ovogodišnjeg Open Air programa, prikazivat će se u Mostaru od 14. do 19. kolovoza.

Projekcije u Mostaru odvijat će se na potpuno novoj lokaciji, na otvorenom - na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišću polju. Sve projekcije Open Air programa počinju u 21 sat, uz dolazak pojedinih filmskih ekipa.

Film čijom svjetskom premijerom će biti otvoren ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival – “Koncentriši se, baba”, novi film Pjera Žalice, bit će prikazan i u Mostaru. Nakon filmova “Gori vatra” (2003.) i “Kod amidže Idriza” (2004.), “Koncentriši se, baba” je njegov treći igrani film. Uloge u filmu ostvarili su glumci iz regije Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane  Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac. Dio ekipe filma dolazi i na projekciju u Mostar!

Kao i Sarajevo Film Festival, projekcije u Mostaru održavat će se uz pridržavanje svih epidemioloških naredbi i preporuka u skladu sa aktualnom zdravstvenom situacijom u cilju prevencije COVID-19.

''Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu'', poručili su organizatori.

Filmske projekcije na otvorenom, u ležaljkama i dio Open Air programa, donijet će dio atmosfere Sarajevo Film Festivala u Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close