U pripremi peti prequel

Sad je potvrđen i peti spin-off za Igru prijestolja

Kultura / Film TV | 21. 09. 2017. u 15:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HBO je već u svibnju najavio da priprema četiri spin-offa za Igru prijestolja, a sad je potvrđena i peta serija. U pripremi je peti prequel, a scenarist nove serije bit će Bryan Cogman, koji ima mnogo iskustva s Igrom prijestolja budući da na seriji radi od prve sezone.

Cogman radi na scenariju direktno surađujući s Georgeom R.R. Martinom, tvorcem izvornih romana po kojima je serija nastala. Martin je vijest o novom projektu objavio jučer na svom blogu, prenosi Telegram.hr.

Cogman je isprva bio angažiran kao asistent tvoraca serije Davida Benioffa i Dana Weissa, no u međuvremenu se bacio na pisanje scenarija, a zaslužan je za neke od najboljih epizoda. Među pamtljivijima su The Laws of Gods and Men iz četvrte sezone kad smo vidjeli suđenje Tyrionu, te Kissed by Fire iz treće sezone kad se Jaime u kupki ispovijeda Brienne.

Zasad se ne zna još ništa o radnjama najavljenih novih projekata vezanih uz Igru prijestolja, a Entertainment Weekly doznaje da se u najavljenim prequelima, koji će pratiti događaje iz vremena prije onog prikazanog u Igri prijestolja, neće pojaviti nitko od poznatih glumaca iz serije.
Prvi spin-off dolazi godinu dana nakon zadnje sezone

HBO je objavio da ćemo prvi spin-off gledati punu godinu nakon zadnje sezone Igre prijestolja, kojoj se još ne zna datum početka.

Fanovi se zadnjoj sezoni nadaju u 2018. ali izgledno je da će krenuti tek 2019. U tom slučaju, novoj seriji možemo se nadati 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close