Rusi ulažu najmanje dva milijuna eura u film i seriju o Tesli

"Da nas svijet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svijetu, a ne na neki pogrešan način", rekao je Biković, prenosi Tanjug.
Kultura / Film TV | 07. 06. 2019. u 10:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac i producent Miloš Biković potpisao je danas u Sankt Peterburgu protokol o suradnji na projektu "Tesla" sa ruskom Nacionalnom medija grupom, u prisustvu ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića. 

Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva milijuna eura. 

Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF, sa kćerkom firmom ruske kompanije - STS televizijom, koja ima višemilijunsku publiku, a poznata je po seriji "Kuhinja", rekao je Biković novinarima. 

Biković je podsjetio da će se snimati serija i film o znanstveniku Nikoli Tesli i da je prošle godine taj projekt predstavljen u Canesu, kada ga je podržao i ministar Dačić. 

"Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva milijuna eura u taj projekt. Tako da mogu s ponosom da kažem da smo uspjeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu", rekao je on. 

Biković kaže da će projekt "Tesla" biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku. 

"Da nas svijet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svijetu, a ne na neki pogrešan način", rekao je Biković, prenosi Tanjug. 

Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadnim produkcijama. 

Cilj nam je da bude formatiziran za poznate platforme koje će postati naš partner, dodao je Biković. 

On navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekt neće biti predstavljen još dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close