Mirsad Purivatra

'Prvi Sarajevo Film Festival je održan pod snajperima, održat ćemo ga i sada'

"Trudimo se da sve organiziramo tako da gledatelji mogu uživati u filmovima, ali da se istovremeno pridržavamo naredbi epidemiologa".
Kultura / Film TV | 22. 04. 2020. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra je u kratkom razgovoru za Screen Daily potvrdio kako će ovogodišnji SFF biti održan kao što je to i planirano, unatoč činjenici da su mnogi filmski festivali otkazani zbog pandemije koronavirusa.

Godišnji kalendar velikih koncerata, filmskih festivala i drugih događaja uzburkan je pojavom pandemije koronavirusa, pa su tako odloženi su i oni najveći filmski festivali poput onoga u Cannesu.

"Otvorili smo festival 1995. godine, u trenucima kada je Sarajevo bilo bombardirano i okruženo snajperima. Prvi SFF održan je onda kada nismo imali hrane, vode ni struje", objasnio je Purivatra za Screen Daily, dodavši kako ne želi održati online festival, te želi dokazati da će SFF uspjeti na kreativan način odgovoriti na novonastalu situaciju.

Objasnio je i kako tim festivala vrijedno razrađuje ideje i planove o tome kako održati ovogodišnji festival:

"Trudimo se da sve organiziramo tako da gledatelji mogu uživati u filmovima, ali da se istovremeno pridržavamo naredbi epidemiologa".

SFF je jedan od vodećih filmskih festivala u Europi te svake godine privlači više od 100.000 posjetitelja. Ujedno je i odlična platforma za predstavljanje novih filmova, a prošle godine je otvoren filmom Quentina Tarantina "Once Upon a Time... In Hollywood".

Jedan od čelnih ljudi SFF-a Jovan Marjanović izjavio je kako će na ovogodišnjem festivalu biti manje zvanica, te će način održavanja programa biti izmijenjen:

"Ali već imamo puno prijava za neke programe, vjerujem da će veliki broj profesionalaca i dalje sudjelovati na festivalu jer je ovo glavno mjesto susreta filmske industrije u ovom dijelu svijeta".

Purivatra je razgovor zaključio kazavši kako građani željno iščekuju kolovoz i početak festivala, jer sve to na neki način predstavlja novi početak za Sarajevo.

"Festival će možda biti manji nego inače, ali će svakako biti jedinstven", rekao je Purivatra.

Kopirati
Drag cursor here to close