Besplatno

Projekcije na otvorenom: Filmovi SFF-a stižu u Mostar

Svakog četvrtka, petka i subote od 20 sati na platou ispred Kosače u Mostaru publika će moći vidjeti tri filma koja su izazvala ogroman interes publike 24. Sarajevo Film Festivala
Kultura / Film TV | 29. 08. 2018. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Sarajeva projekcije sjajnih filmova i u Mostaru, na otvorenom: od 30.08. do 22.09., četvrtkom, petkom i subotom u Mostaru će biti održane projekcije filmova s ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u okviru projekta “Sunčana strana Federacije BiH”.

Svakog četvrtka, petka i subote od 20 sati na platou ispred Kosače u Mostaru publika će moći vidjeti tri filma koja su izazvala ogroman interes publike 24. Sarajevo Film Festivala, i čije su projekcije bile rasprodane: četvrtkom će biti upriličena projekcija dječijeg filma “Los Bando”, petkom filma “Whitney” o čuvenoj Whitney Houston, nagrađen na festivalu u Edinburghu, a subotom slijedi sjajni danski triler “Krivnja”, premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film, a istu nagradu dobio je i na Rotterdam Film Festivalu.

Prije prokekcije filmova bit će emitiran 3-minutni spot o prirodnim atrakcijama Bosne i Hercegovine.

Ulaz na sve projekcije je besplatan!

Dječiji film “Los Bando” (Norveška, Švedska, 2018), koji će se prikazivati četvrtkom u 20 sati, prati dvojicu najboljih prijatelja Axela i Grima koji od najranije mladosti sanjaju da će sa svojim bendom Los Bando Immortale ući u anale svjetske muzike. Nakon što dobiju poziv za sudjelovanje u norveškom natjecanju rock-muzičara, čini se da ništa nije nemoguće. Postoji samo jedan problem – Axel ne zna pjevati, a kako se Grim ne može natjerati da mu priopći istinu, kreću na put ka dalekom sjeveru skupa s devetogodišnjom čelisticom Thildom... Prva projekcija je u četvrtak, 30.08. u 20 sati.

“Whitney” oskarovca Kevina Macdonalda je intiman, beskompromisan dokumentarac o Whitney Houston i njezinoj obitelji. Koristeći nikada ranije viđeni arhivski video materijal, ekskluzivne muzičke demo snimke i rijetke snimke njenih nastupa, audio arhivu i originalne intervjue s njoj bliskim osobama, film zadire iza tabloidnih novinskih naslova i baca novo svjetlo na nevjerojatan tijek života žene zvane Glas. Film je osvojio nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film na Mađunarodnom filmskom festivalu u Edinburghu. Za ovaj film na 24. Sarajevo Film Festivalu vladala je ogromna potražnja i projekcije su bile rasprodane, a u Mostaru će se prikazivati petkom od 20 sati. Prva projekcija je u petak, 31.08. u 20 sati.

Film “Krivnja“ (“Den Skyldige“) Gustava Möllera ispred Kosače će se prikazivati subotom od 20 sati. Ovaj film najboljim je proglasila publika na festivalima u Sundanceu i Rotterdamu. “Krivnja” je napeti triler koji prati Asgera Holma, bivšeg policajca zaposlenog u operativnom centru za prijavu hitnih slučajeva. On odgovara na telefonski poziv kidnapovane žene. Kada se veza iznenada prekine, počinje potraga za ženom i njezinim otmičarem. Ispostavit će se da je zločin na kojem radi puno ozbiljniji nego što je mislio. Prva projekcija je u subotu, 01.09. u 20 sati.

Projekt “Sunčana strana Federacije BiH” zajednički tijekom nekoliko mjeseci u Sarajevu i Mostaru uz različite sadržaje realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara, a projekt sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close