Najava

Projekcija njemačkog filma "Talas" u Bristolu

Privlačan i moćan film sa smislom za humor, uvjerljiva karakterizacija i odlična gluma Jürgen Vogel, Max Riemelt i Frederick Lau.
Kultura / Film TV | 13. 02. 2019. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Dana antifašizma u Mostaru danas će se u Hotel "Bristol" održati projekcija igranog filma "Talas" s početkom u 19 sati.

Radi se o višestruko nagrađivanom i nominiranom njemačkom filmu Dennisa Gansela i Todda Strassera iz 2008. godine.

"Talas" prikazuje kako projekt vezan uz autokraciju postupno dovodi do katastrofalnih rezultata. U početku bez entuzijazma da proučava i naučava o toj temi, profesor Rainer Wegner provodi neobičan eksperiment da pokaže svojim učenicima kakav je život kada vlada fašizam. Iako je samo strukturiranje po danima dobro počelo, eksperiment je počeo s jednostavnih disciplina rasti da bi na kraju postao ekskluzivni kult pod nazivom "Talas" sa svojom vlastitom uniformom i pozdravom. Nekolicina mladih ljudi, što je najironičnije, počela je slijediti kult bez racionalnog promišljanja. Dokazano je da je samo potrebna ideja. Samo to. Ljudi je uvijek slijede.

Privlačan i moćan film sa smislom za humor, uvjerljiva karakterizacija i odlične glume (Jürgen Vogel, Max Riemelt i Frederick Lau). Inspiriran istinskim događajem u Kaliforniji, ovaj inteligentni film zaslužuje pozornost osobito zbog svojeg humanističkog pristupa teškim temama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close