‘Prirodni odabir’ Alete Rajič četvrti put nagrađen za najbolju animaciju

"Na vizualno atraktivan način, ovaj se film promišljeno bavi dualitetom uma i tijela te ontološkim pitanjem ženskog identiteta.
Kultura / Film TV | 06. 09. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Prirodni odabir’ Alete Rajič nagrađen je za najbolji animirani film na Star Film Festivalu u Sisku koji se ove godine održao online (3.-5. rujna).

Ovo je dosad četvrta nagrada dodijeljena mladoj animatorici uključujući prethodne tri na Banjaluka Film festivalu, SEE a Paris u Parizu te Accra Indie Film Festivalu u Gani, a film je u manje od godinu dana selektiran na preko 30 svjetskih festivala animiranog i igranog filma.

"Na vizualno atraktivan način, ovaj se film promišljeno bavi dualitetom uma i tijela te ontološkim pitanjem ženskog identiteta.

Film je to o susretu sa sobom, ali i o bježanju od sebe." - stoji u obrazloženju odluke žirija Star Film Festivala 2020.

Autorica ističe da je "Prirodni odabir" prvenstveno pasionirani timski rad te zahvaljuje poimenice cijeloj filmskoj ekipi; Sanji Rajič-Banjac, Jurinku Rajiču, Rajni Rajič, Vjeranu Šalamonu, Juraju Sremecu, Heleni Magdi Šalamon kao i svima koji su posredno bili dijelom procesa.

“Prirodni odabir” nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra), priopćio je NAFF.

Kopirati
Drag cursor here to close