A gdje se skrio Kralj Noći?
Portal Mashable pokušao je otkriti razloge, zašto Night King neće biti prisutan u bitci kod Winterfella, najpoznatijoj TV bitci između živih i mrtvih u megapopluarnoj seriji 'Igra prijestolja' u HBO produkciji.

A gdje se skrio Kralj Noći?

Kultura / Film TV | 24. 04. 2019. u 19:13 Bljesak.info / R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planovi bitke su 'skovani' napravljeno je oružje od 'dragonglassa', a puhanje u rog je najavilo dolazak bijelih hodača.

No netko nedostaje... rogati i plavooki vođa Kralj noći, odnosno 'Night King'.

Portal Mashable pokušao je otkriti razloge, zašto Night King neće biti prisutan u bitci kod Winterfella, najpoznatijoj TV bitci između živih i mrtvih u megapopluarnoj seriji 'Igra prijestolja' u HBO produkciji. Pišu kako je ova bitka samo distrakcija, dok je njegova pozornost usmjerena na King's landing.

Logistika - kada je posljednji put provjerena vojska, Night King je imao 100 000 mrtvaca koji su prešli uništeni Zid u završnici 7. sezone. Taj broj se povećao dok je marširao prema jugu, zauzimajući Umbers i sve što je živo na putu.

Daenerysinih 100.000 Dothrakija će se sigurno snažno boriti. No vojska noćnog kralja sada je puno veća. Ratovi iz proteklih nekoliko godina ostavili su neizreciv ljudski pokolj između Zida i glavnog grada, koje mogu postati vojska mrtvaca.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Objavu dijeli gameofthrones (@gameofthrones)

King's Landing, gdje se navodno uputio Night king, je dom preko milijun ljudi koje Kralj noći pokušava pretvoriti u svoju vojsku, koja bi brojčano bila neporažena.

Neki čak spekuliraju da su to dvije najpoznatije vizije u seriji.

Naime u drugoj sezoni, u Kući besmrnog (House of Undying) Deanerys je vidjela izgorenu prijestolnu dvoranu, preko čijeg pepela pada snijeg. Značajno, Daenerys se, umjesto da dotakne Željezno prijestolje, u posljednjem trenutku okrene slijedeći zvukove svojih zmajeva koji je u viziji odvedu na Sjever. Potencijalno, to ukazuje na njenu 'grešku', da ne napadne King's Landing, nego da umjesto toga povede svoju vojsku u Winterfell.

Video: Daenerys Vision


Jedna od Branovih vizija iz četvrte sezone je zmajeva sjena nad King's Landingom. Cijelo to vrijeme, pretpostavljalo se da je riječ o Daenerysu na Dragonu. Ali po pisanju Mashablea, mogao je to biti i Night King na Viserionu, pogotovo jer se pojavila samo sjena jednog zmaja, a svi znaju da Daeneys ne ide nigdje bez pratnje i svog drugog zmaja.

Dva su zmaja u Winterfellu koja lako mogu nadmašiti Viseriona. I dok nitko ne zna je li vojska bijelih hodača podložna vatri, zna se da Viserion jeste. Pa se postavlja pitanje zašto bi Kralj noći riskirao svog jedinog zmaja.
Kako se u drugoj epizodi osme sezone vidjelo, Night kinga najlakše bi bilo poraziti ako se izloži. No Night king zna da će pobijediti ako pričeka i ne izloži se.

U međuvremenu bilo bi zanimljivo promatrati kako gorka pravda uništava Cerseino samopouzdanje, kada shvati da joj mrtvi stižu 'na vrata'. Ironično, Lannisteri su već jednom poraženi ovom strategijom, kada je Robb podijelio svoje vojske u drugoj sezoni i zarobio Jaimea Lannistera točno ispod Tywin's nosea.

Foto: HBO / Cersei

Dok se radnja zahuktava, teško je povjerovati da nećemo vidjeti niti jednu scenu Night kinga koji proganja Brana, koji je najveća 'bora' u ovoj iznesenoj teoriji, piše Mashable.

Trooki gavran (Bran) ima vizije kroz budućnost. Postavlja se pitanje zašto bi Bran postavio sve ljude, kada zna da Night king ne stiže.

Branove vizije nisu cjelovite, pa bi ga mogle dovesti do nekog pogrešnog zaključka, a također ako je cilj Kralja noći zapravo Bran, onda oznaka na njegovoj ruci osigurava da on uvijek zna gdje se Bran nalazi.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Ako, kao što Sam kaže, Noćni kralj želi ubiti Brana kako bi napao čuvara čovjekove povijesti, onda će se također htjeti riješiti i drugih povijesnih bastiona.

King's Landing kao sjecište moći i najznačajniji spomenik u novijoj povijesti Sedam kraljevstava dobar je početak. Dugi nagađaju da bi cilj mogla biti i Citadela u Oldstownu, što bi objasnilo i da je Sam ukrao neke ključne knjige prije nego je Citadela uništena, a povijest unutar nje zauvijek izgubljena.

Video: Game of Thrones | Season 8 Episode 2 | Game Revealed (HBO)
Kopirati
Drag cursor here to close