Najstariji srpski glumac

Preminuo Vlasta Velisavljević, zvijezda serije "Bolji život"

Velisavljević je prošlog ljeta napunio 94 godine, i tako postao najstariji aktivni srpski glumac.
Kultura / Film TV | 24. 03. 2021. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Vlasta Velisavljević, javnosti najpoznatiji po ulozi magistra Đorđevića u seriji "Bolji život", preminuo je u 95. godini prenose brojni srpski mediji.

Bio je pozitivan na koronavirus i nalazio se u KBC-u Dragiša Mišović. Cijepio se protiv koronavirusa 21. siječnja ove godine, no virus je nažalost bio jači.

Podsjetimo, kao najstariji aktivan glumac u regiji, Vlasta je u 2017. godini gostovao s predstavom Jugoslavenskog dramskog kazališta "Hamlet" u zagrebačkom HNK.

Glumio je duha prinčeva oca, a makedonski redatelj Aleksandar Popovski nije ga štedio, nego ga je počastio golemim tekstom koji je Velisavljević učio napamet.

Video: Vlasta Velisavljević - Recept za dugo trajanje

Velisavljević je prošlog ljeta napunio 94 godine i tako postao najstariji aktivni srpski glumac. Za svoji rad dobio je brojna priznanja. Bio je doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Vlasta Velisavljević odigrao je oko 350 uloga u kazalištu na filmu i u serijama. Surađivao je s brojnim kazališnim i filmskim redateljima, glumio je u svim beogradskim kazalištima.

Više od 1.600 puta igrao je samo u predstavi "Buba u uhu".

Kopirati
Drag cursor here to close