RIP

Preminula zvijezda 'Igre prijestolja'

Diana je bila jedna od najcijenjenijih britanskih glumica koja je neprestano radila na televiziji, filmu i u kazalištu , a uživala je i status velike dame.
Kultura / Film TV | 10. 09. 2020. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska glumica i zvijezda serije "Igra prijestolja" Diana Rigg preminula je u dobi od 82 godine, a tužnu vijest potvrdili su njezini suradnici.

"Preminula je rano jutros. Bila je kod kuće, okružena s članovima svoje obitelji koji traže privatnost u ovim teškim trenucima. Bila je predivno i velikodušno ljudsko biće, uljepšala je živote svih koji su je poznavali. Ostavlja veliku prazinu u mom srcu", izjavio je glumičin agent i dugogodišnji prijatelj Lionel Larner za Variety, prenosi Dnevnik.hr.

Osim po ulozi Olenne Tyrell u "Igri prijestolja", Diana je poznata i po liku Emme Peel u "Osvetnicima", a u filmsku je povijest ušla i kao Bond djevojka Tracy koja je jedina žena koja je postala supruga tajnog agenta 007 u filmu "U službi njezina Veličanstva" iz 1969. godine.

Diana je bila jedna od najcijenjenijih britanskih glumica koja je neprestano radila na televiziji, filmu i u kazalištu , a uživala je i status velike dame. U "Igri prijestolja" prvi se put pojavila 2013. godine, a za svoju je ulogu tri puta bila nominirana za Emmy u kategoriji najbolje gostujuće uloge.

Tijekom 60-ih živjela je osam godina s glumcem i redateljem Philipom Savilleom koji je bio stariji od nje, i u to doba oženjen drugom ženom, što je izazvalo velik skandal u britanskoj javnosti. 1973. godine udala se za izraelskog slikara Menachema Gueffena od kojeg se razvela tri godine kasnije. Od 1982. do 1990. godine bila je u braku s kazališnim producentom Archibaldom Stirlingom, a razveli su se nakon njegove afere s glumicom Joely Richardson, a iza nje je ostala kćer Rachel koju je s njim dobila.

Kopirati
Drag cursor here to close