Završeno snimanje

Premijera filma 'Djeca sa CNN-a' sljedeće godine

Film bi trebao biti premijerno prikazan sljedeće godine, na nekom od svjetskih filmskih festivala.
Kultura / Film TV | 27. 03. 2019. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeno je snimanje filma „Djeca sa CNN-a“ zagrebačke raditeljice bosanskih korijena Aide Bukvić. Film je temeljen na dramskom tekstu Amira Bukvića, koji je uspješno praizveden 2006. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu, a potom 2008. godine i u Zagrebu. Obje predstave višestruko su nagrađivane. Direktor fotografije je Edib Ahmetašević, a glavne uloge su pripale Ivi Mihalić i Amaru Bukviću.

Film bi trebao biti premijerno prikazan sljedeće godine, na nekom od svjetskih filmskih festivala. 

Foto: PR / Aida Bukvić

Život poslije rata

Poslije pada Srebrenice, gdje je izgubio oca i dva brata, Dino se kao izbjeglica nastanio u Zagrebu. Došao je s tetkom i petogodišnjim bratom koji je odmah, kao ratno siroče, poslan s izbjegličkim konvojem u Dansku. Dinin život promijenit će dolazak Dore, njegove nove sustanarke. Dora je studentica koja, kako kaže, radi 'noćnu smjenu' u luksuznom zagrebačkom hotelu, da bi prehranila svoju majku i sestru u Vukovaru. Oboje će uskoro saznati da dijele istu bolnu sudbinu. 

Foto: PR / Detalj sa snimanja filma Djeca sa CNN-a

Obrada filma

Je li ljubav između dvoje toliko različitih, ali ipak sličnih ljudi uopće moguća, ili je tek samo okidač kako bi krenuli sami u potragu za svojim vlastitim identitetima?

''U pristupu temi u filmu smo otišli korak dalje, razrađujući odnos glavnog junaka s okolinom i razmatrajući posljedice pucnjave u hotelu te indirektno propitujući nikad aktualnije pitanje terorizma u Europi. Glavni cilj filma je senzibilizirati širu javnost za pitanje izbjeglica, terorizam i drugačijeg u dominantno zapadnom okruženju'', pojašnjava rediteljica Bukvić te dodaje da je film sada u fazi postprodukcije.

Glazbu za film radi Nikša Bratoš. 

Foto: PR / Detalj sa snimanja filma Djeca sa CNN-a
Kopirati
Drag cursor here to close