Predstavljamo žiri

Zvučna imena i ove godine u žiriju Mediteran Film Festivala

I ove godine u žiriju Mediteran Film Festivala sjedit će zvučna imena.
Kultura / Film TV | 07. 08. 2019. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine u žiriju Mediteran Film Festivala sjedit će zvučna imena. O najboljem filmu u kategoriji dugometražnog dokumentarca odlučivat će Alen Drljević bh redatelj čiji su filmovi osvojili brojna priznanja i nagrade, Alejandro Diaz Castano filmski novinar i direktor Međunarodnog filmskog festivala u Gijonu te Dževdet Tuzlić bh novinar i urednik Programa za kulturu na BHT.

Foto: PR / sasatav žirija u kategoriji dugometražnog dokumentarca

U kategoriji kratkog dokumentarnog filma o najboljima će odlučivati Vera Robić-Škarica, koja je više od trideset godina bila uspješna tajnica Hrvatskog filmskog saveza, Sara Fgaier talijanska redateljica, montažerka i istraživačica koja iza sebe ima velik broj filmskih nagrada te Marijana Mikulić poznata hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Grand Prix' – čiji je pokrovitelj Podravka, najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Best Short'.

Najbolji film birat će i publika, a taj film čeka nagrada MFF projektor ”Audience Award”čiji je pokrovitelj HT Eronet.
Dvadeseto izdanje Mediteran Film Festivala bit će održano od 21. do 24. kolovoza u Širokom Brijegu. U službenom programu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano dvadeset dokumentarnih filmova, deset u konkurenciji dugometražnog te deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca.

*Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet.


Kopirati
Drag cursor here to close