najbolji film

Povratnik veliki pobjednik BAFT-e

Kultura / Film TV | 15. 02. 2016. u 07:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drama preživljavanja i osvete osvojila je glavne britanske filmske nagrade u nedjelju dobivši pet nagrada uključujući i nagradu za najbolji film, najboljeg glavnog glumca za Leonarda DiCapria i nagradu za najboljeg redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua, piše Hina.

Film je isto tako dobio nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za fotografiju i zvuk na svečanosti u Londonu.

Taj pogled u divlju Ameriku koracima legendarnog trapera Hugha Glassa, kojeg tumači Leonardo DiCaprio, koji je i kandidat za 12 Oscara 28. veljače, pretekao je "Carol" Todda Haynesa, "Most špijuna" Stevena Spielberga, " Spotlight" Toma McCarthyja i " Okladu stoljeća" Adama McKaya.

U filmu, koji je već dobio nekoliko nagrada, DiCaprio glumi trapera Glassa kojega nakon što ga napadne medvjed ostave njegovi drugi članovi ekspedicije 1820-tih. On preživi u teškim zimskim uvjetima i krene na put osvete.

"Ovo je nevjerojatno", rekao je meksički redatelj Inarritu nakon dobivanja nagrade za najbolji film.

Američki glumac Leonardo DiCaprio je u dobio britansku filmsku nagradu BAFTA za najboljeg glumca za ulogu povratnika u istoimenom filmu.

Di Caprio, koji slovi kao favorit 28. veljače za Oscara za najboljeg glumca, u Londonu je nadmašio Eddija Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Brie Larson za ulogu mlade majke koju drže zatočenom zajedno s njezinim petogodišnjim sinom u filmu "Soba".

 

Kopirati
Drag cursor here to close