Zombi komedija

Zombi komedija zatvara Mostar film festival

Dodjelom nagrada najboljim glumcima svečano će biti zatvoren 13. Mostar film festival - festival filmske glume natjecateljskog karaktera u gradu na Neretvi.
Kultura / Film TV | 02. 12. 2019. u 08:31 Bljesak.info
Posljednji Srbin u Hrvatskoj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjelom nagrada najboljim glumcima svečano će biti zatvoren 13. Mostar film festival - festival filmske glume natjecateljskog karaktera u gradu na Neretvi.

Svečanost se održava večeras, 02. prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosače od  20 sati.

Po završetku svečanosti posjetitelji će imati priliku gledati film natjecateljskog dijela programa ''Posljednji Srbin u Hrvatskoj''.

Riječ je o prvoj hrvatskoj zombi komediji, s vrhunskom glumačkom ekipom. Priča iz budućnosti u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu ponekad smiješnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživjeti!

Ove godine, u natjecateljskom je programu prikazano deset filmskih ostvarenja, iz kojih će stručni žiri odabrati najbolje glumačke izvedbe u kategorijama: najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja muška i ženska sporedna uloga te najbolji debitant. Nagrađenima će se uručiti nagrade Stablo ljubavi, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića, a nagradu će im uručiti ravnatelj festivala Slaven Knezović.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 13. MOFF-a donijet će stručni žiri kojeg su činili  Ivo Krešić (predsjednik žirija) - hrvatski kazališni i filmski glumac iz Mostara, Anila Gajević, novinarka, spisateljica i osnivačica prve casting agencije u BiH, te Stanko Babić, producent.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su filmovi: General, Taksi Bluz, Ajvar, Koja je ovo država, Šavovi, Dopunska nastava, Bog postoji i zove se Petrunija, Između dana i noći, Sin, Posljednji Srbin u Hrvatskoj.

Uz natjecateljski, na MOFF-u su prikazani i filmovi u dokumentarnom programu, dječji “Obiteljski vikend”, studentski program te retrospektiva Vlatka Filipovića.

U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem te popratnim događajima, kao što su Balkan Cinema Meeting i Masterclass radionice sa studentima regionalnih Akademija.

Kopirati
Drag cursor here to close