Filmske radionice Viva škole

Poruka mladih iz Kreševa "prazan džep"

Sjajnim kadrovima, odličnom glumom ovaj film će biti ozbiljna konkurencija drugim filmovima nastalim u sklopu Viva škole filma.
Kultura / Film TV | 09. 12. 2019. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Filmske radionice Viva škole

Kreševo je od 6. do 8. prosinca bilo domaćin druge ovosezonske filmske radionice Viva škole filma. Prijavilo se 20 polaznika sastavljenih od učenika SŠ „Kreševo“ i OŠ „Dr. Boris Ćorić“ iz Kreševa. Toliki broj prijavljenih pokazuje da je radionica izazvala veliku zainteresiranost mladih.

Neki od polaznika su drugi put zaredom sudionici filmske radionice, a kao rezultat toga je kratki igrani film pod nazivom „Prazan džep“. Sjajnim kadrovima, odličnom glumom ovaj film će biti ozbiljna konkurencija drugim filmovima nastalim u sklopu Viva škole filma. Pokrovitelj ove radionice je organizacija Heinrich Böll Stiftung Bosna i Hercegovina.

Polaznici su naučili što je film, kako nastaje film, vrste kadrova  koji se koriste, filmska zanimanja, razliku između skupog i jeftinog kadra i perspektivama  snimanja da bi sve usvojeno znanje od prvog dana upotrijebili drugog dana da snime svoj vlastiti film.

Foto:PR / Pokrovitelj ove radionice je organizacija Heinrich Böll Stiftung BiH

Hladno i maglovito vrijeme nije spriječilo mlade filmadžije u ostvarenju svog cilja. Film se bavi problematikom  kladionica u blizini obrazovni institucija i da se usprkos izboru teško oduprijeti poroku kockanja koji je lako dostupan. Trećeg dana film je montiran i premijerno prikazan.

Na 6. Viva film festivalu, koji će se održati u devetom mjesecu 2020. godine u Sarajevu, film „Prazan džep“ natjecat će se u kategoriji Omladinski film za jednu od vrijednih nagrada koje omogućuju partneri projekta: AvteraBH, Mekline, Podravka, Canon zajedno sa SlovakAid, Lipa voda, Porsche Bosna i Hercegovina, VW Caddy i medijskim sponzorom BHRT.

Viva škola filma je trodnevna zabavna, edukativna i praktična radionica koja za cilj ima mladima približiti film, upoznati ih sa osnovama filma, obučiti ih da govore i razmišljaju filmski te na kraju upotrijebe naučeno i sami snime svoj vlastiti film.

Foto:PR / film „Prazan džep“ natjecat će se za jednu od vrijednih nagrada

Ekipa Viva škole filma je na zimskog raspustu koje će iskoristiti da napuni baterije i bude spremna za nove gradove i nove filmove. Pratite nas jer dolazimo u vaš grad.

Kopirati
Drag cursor here to close