Toma Zdravković

Pogledajte trailer filma o najvećem pjevaču, boemu i umjetniku u bivšoj Jugoslaviji

Film „Toma“ prvi je biografski film, čije linije priče prate osobne uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u bivšoj Jugoslaviji.
Kultura / Film TV | 16. 08. 2021. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajedno potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić premijerno će biti prikazan 20. kolovoza, na zatvaranju Sarajevo Film Festivala, a sada uoči premijere objavljen je i prvi trejler.

Ovo ostavrenje će 21. kolovoza otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu.

Koliko sjećanja staje u san? Koliko sjećanja staje u pjesmu? Koje su pjesme veće od života? Sve tajne odgovora kriju se u filmu.

Film „Toma“ prvi je biografski film, čije linije priče prate osobne uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u bivšoj Jugoslaviji.

Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih – opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Kako je Toma Zdravković volio, patio, bježao i ponovno se vraćao svojoj duši – dočarao nam je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik raskošne Silvane Armenulić povjeren Tamari Dragičević.

Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to u filmu nam donosi kompozitor i producent Željko Joksimović.

U ulogama onih koji su činili njegov život gledat ćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest mjeseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi.

Film „Toma“ će svoju svjetsku premijeru imati 20. kolovoza na Filmskom festivalu u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close