Sjećate li ih se?

Ovo su najbolje humoristične domaće serije 2000-ih!

Protgonisti serije bili su: Mubera Polovina Gaćo, Suad Sudo Husika, Alma Husika, Milan Golijan, Danica Golijan, Rifat Rile Polovina, Sena, Miro, Oskar Prohaska i drugi.
Kultura / Film TV | 12. 10. 2019. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niz je domaćih serija, koje su neke manje, neke više uspješno, okupljale obitelji u regiji oko televizora tijekom prošlog desetljeća.

Naša mala klinika

Hrvatska humoristična serija koja je sa emitiranjem započela 2004. godine u 112 epizoda predstavila je zbivanja u klinici u kojoj radi dinamični i šaljivi tim.

Video: Naša mala klinika - Skrivena kamera

Glavni likovi serije bili su Mile Car, Šemsudin Dino Poplava, dr. Ante Guzina, dr. Veljko Kunić, Sanja Grospić, dr. Toni Grgeč, dr. Franjo Slaviček, sestra Helga, Ivo Zadro, dr. Lili Štriga, Florijan Gavran te dr. Bogo Moljka. Sezona emitiranja završila je 2007. godine.

Viza za budućnost

Bosanskohercegovačka humoristična serija producentske kuće Mebius film, svoje prikazivanje započela je 2002. godine na Federalnoj televiziji. Ova serija je tijekom prikazivanja zabilježila veliku gledanost na FTV-u. Snimljeno je 206 epizoda, a posljednja epizoda je prikazana 24. travnja 2008. godine.

Video: Viza za buducnost 1 epizoda

Protgonisti serije bili su: Mubera Polovina Gaćo, Suad Sudo Husika, Alma Husika, Milan Golijan, Danica Golijan, Rifat Rile Polovina, Sena, Miro, Oskar Prohaska i drugi.

Cimmer fraj

Hrvatska je serija koja je s emitiranjem krenula 2006. godine. Više od 70 epizoda snimljeno je u dvije sezone.

Video: Cimmer Fraj S01E01

Likovi Cimmer fraja su Joško i Anđelina Macola, Božena, Mensur Memo Memović, Helena, Fran i Vinka.

Bitange i princeze

Bitange i princeze s emitiranjem su krenule 2005. godine. Serija redatelja Gorana Kulenovića rađena je po uzoru na poznatu američku seriju Prijatelji. Serija se prikazivala na HRT-u, a emitiranje 108 epizoda završilo je 2010. godine.

Video: Bitange i Princeze S02E05

Glavni glumci serije su Robert Kumerle, Irena Grobnik, Teodor Friščić, Kazimir Hrastek, Erotoman Saša, Gazda, Armando Vukšić i Adrijana.

Zauvijek susjedi

Zauvijek susjedi je prva dnevna humoristična serija koja je s emitiranjem krenula 2007. na programu Nove TV. Snimanje je završilo 2008. kada je prikazana posljednja epizoda.

Video: Zauvijek susjedi

Snimljeno je 180 epizoda, u kojima su glavni akteri dinamični susjedi, Ferdo Jurić, Jura i Lili Ferdić, Jozo Bubalo Grof, Anđa, Viki, Bela i drugi.

Bumerang

Bumerang je bila hrvatska humoristična serija o dogodovštinama u redakciji male lokalne televizijske postaje Bumerang, u kojoj glavnu ulogu mlade novinarke Martine Kralj.

Video: Bumerang E1

Zaposlenici Bumerang TV-a su Martina Kralj, Vlatko Poklepović, Thomas Mršić, Emil Belamarić, Sofija, Kristijan Horvat, Hana, Antiša, Lovro i Irena.

Odmori se, zaslužio si

Odmori se, zaslužio si je hrvatska humoristična serija koja je s emitiranjem krenula 2006. godine. Oko 70 epizoda pokupila je veliku gledanost, a gledala se više i od središnjeg Dnevnika HRT-a.

Video: Odmori se zaslužio si 18.epizoda

Likovi u seriji su Marko, Ruža, Dudo i Neno Kosmički, Melita Bajs, Berti, Cindrić i ostali.

Bibin svijet

Bibin svijet je humoristična serija koja je s emitiranjem krenula 2006., a završila 2011. godine na programu RTL Televizije.

Video: Bibin Svijet S01E01

Središnja radnja odvija se u trgovini mješovite robe, a likovi su bili Biserka i Martin sa djecom Darkom i Sandrom, potom Goran,  Đurđa, Milivoj, Janko, Vlado i drugi.

Lud, zbunjen, normalan

Bosanskohercegovačka humoristička serija u režiji Elmira Jukića i scenariste Feđe Isovića, prvi put je prikazana 2007. godine.

Video: Lud, zbunjen, normalan Ep 48 - Kokošinjac

Radnja se vrti oko glavnih glumaca Izeta, Faruka i Damira Fazlinovića.

Ne daj se, Nina

Hrvatska TV serija snimljena po licenci jedne od najuspješnijih kolumbijskih telenovela Yo soy Betty, la fea, autora Fernanda Gaitana. Licencni partneri su bili RTL Televizija iz Hrvatske i FOX Televizija iz Srbije. Snimanje serije je počelo 2007. godine, a završilo 2008. godine.

Video: Ne daj se Nina epizoda 19

Glavi lik je Nina Brlek, potom David Glowatzki, Barbara i Petar Vidić, Patricija, Koraljka i ostali.

Nad lipom 35

Nad lipom 35 je humoristična serija Nove TV, a autora Steve Cvikić. Serija je s emitiranjem započela 2006. godine.

Video: NAD LIPOM 35 Novogodišnja emisija

Glumci serije su Šef, Miki, Neven, Bosiljka Picek, Nina, Štefek, Srećko Leš, Punker i drugi.

Luda kuća

Hrvatska serija koja je s emitiranjem krenula 2005., a riječ je o seriji o naizgled običnim ljudima iz susjedstva.

Video: LUDA KUĆA 1.EPIZODA

Šaljivu družinu čine Miljenko i Matilda Majer, Božena Voloder, Velibor Lacko i drugi.

Periferija city

Humoristična je serija čija se pilot epizoda emitirala 2009. godine na Novoj TV. Serija je dobila narudžbu za 14 epizoda čije je emitiranje počelo i završilo 2010. godine.

Video: Periferija City 1 epizoda

Radnja serije događa se oko Filipa, Asimaa, Babe i Sline Kamenić, zatim Seke, Pumpe, Poštenog, Smislova i ostalih.

Kopirati
Drag cursor here to close