Na platou Plaze

Otvoren Sarajevo Film Festival u Mostaru

''Rasprodane karte za večerašnju projekciju su nam dokaz da naši posjetitelji vole film, a posebno kada se radi o domaćoj kinematografiji.“ rekla je voditeljica programa Sarajevo Film Festivala u Mostaru, Ines Radić.
Kultura / Film TV | 14. 08. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na platou tržnog centra Plaza Mostar ovog petka je otvoreno ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala u Mostaru.

Otvorenje festivala obilježila je svjetska premijera filma bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića “Deset u pola“.

“Drago nam je što je i naša publika prepoznala trud i kvalitetu ovog festivala, te zajedno s nama uživa u filmovima pod zvijezdama. Rasprodane karte za večerašnju projekciju su nam dokaz da naši posjetitelji vole film, a posebno kada se radi o domaćoj kinematografiji.“ rekla je voditeljica programa Sarajevo Film Festivala u Mostaru, Ines Radić.

Foto: PR / Otvoren Sarajevo Film Festival u Mostaru

Napominjemo, karte za filmove je moguće kupiti od 14:00 do 21:00 sat za pultom Cineplexx Plaze u Tržnom centru Plaza. Cijena ulaznice je 7,00 KM, a karte se mogu kupiti i online na tickets.sff.ba/screenings.

Program Sarajevo Film Festivala u Mostar: 13. i 17.8. film Danisa Tanovića “Deset u pola”, “Otac” Floriana Zellera – dobitnik Oscara® za najboljeg glumca (Anthony Hopkins) i najbolji adaptirani scenarij (Christopher Hampton i Florian Zeller), debitantski igrani film Panaha Panahija “Hvataj se ceste”, prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu u sekciji Festival’s Directors Fortnight na programu je 15.8., a 16.8. imate priliku pogledat film redateljice Jasmile Žbanić ˝Quo Vadis, Aida?˝, nominiran za Oscara za najbolji strani film.

U srijedu, 18.8. na programu je film “Jahači pravde” Andersa Thomasa Jensena u kojem jednu od glavnih uloga tumači Mads Mikkelsen, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), 19.8. film “Junak”, novi film Asghara Farhadija, dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

Foto: PR / Otvoren Sarajevo Film Festival u Mostaru

Zadnju večer festivala ne propustite pogledati film redatelja Dragana Bjelogrlića ˝Toma˝, impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponiranja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih, koji govori o životu pjevača Tome Zdravkovića.

Festival će se održati u Mostaru na trgu Tržnog centra Plaza, a svi filmovi počinju u 21:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close