27. Sarajevo Film Festival:

Objavljeni članovi žirija Natjecateljskog programa – igrani film

Predstavljen i novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank
Kultura / Film TV | 20. 07. 2021. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ususret 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 13. do 20. kolovoza, u kinu Meeting Point u Sarajevu je održana konferencija za novinare, na kojoj su objavljeni članovi žirija Natjecateljskog programa – igrani film te predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank.

Glumica Jasna Đuričić (Srbija), predsjednica žirija, redatelj i scenarist Mike Cahill (SAD), redateljica i scenaristica Lili Horvát (Mađarska), umjetnička direktorica Viennalea - Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi (Austrija) te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commission Martin Schweighofer (Austrija), članovi su žirija Natjecateljskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.

“Sa sve većim nestrpljenjem iščekujemo početak ovogodišnjeg Festivala! Ekipa Festivala, naši članovi žirija, gosti, autori, najviše od svega se raduju susretu s publikom, zbog koje i stvaraju filmove i zbog koje festivali i postoje. Kapaciteti sala će sigurno biti smanjeni prema mjerama i vrlo detaljnim uputama koje smo dobili od Kriznog štaba Kantona Sarajevo, o čemu ćemo javnost detaljnije obavijestiti u narednom periodu. Novo vrijeme, drugačije okolnosti, donijelo je nova kreativna rješenja. Ono što je ostalo nepromijenjeno od početka jest kvalitetan program. Bilo je dosta prijava, očekuju nas sjajni filmovi, i uskoro objavljujemo filmove u Natjecateljskim programima. Publiku čekaju i neke nove lokacije, ali i brojne aktivnosti koje je za njih pripremio naš novi Glavni sponzor, UniCredit Bank. Uvijek nam je zadovoljstvo ali i izazov biti partner s istinskim liderima na tržištu, kao što je UniCredit Bank na tržištu BiH. UniCredit Bank je prepoznao vrijednosti, ciljeve i misiju Sarajevo Film Festivala, u otkrivanju, promociji i distribuciji kvalitetnog sadržaja, pravih vrijednosti i doprinosu dobrobiti društva općenito. Zahvalni na njihovom partnerstvu i podršci, zajedno stvaramo nove vrijednosti i jačamo ljubav prema umjetnosti, filmu, osjećaju zajedništva, solidarnosti i napretka unatoč svim izazovima koje je pandemija donijela”, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

''Volimo film. Volimo sve što je godinama Sarajevo Film Festival izgradio i postao i zato nam je izuzetno drago biti podrška za sve naredne uspjehe i goste Festivala. Prethodna godina nam je pokazala kako se uobičajeni život može promijeniti u trenu i zato je podrška uspješnim projektima u našoj zemlji važna. Radujemo se kreiranju novih filmskih priča i doživljaja koje će našu državu učiniti bogatijom u svakom smislu. Imamo dužnost i odgovornost aktivno sudjelovati u našem društvu, doprinositi poboljšanju uvjeta života, a podrškom Sarajevo Film Festivalu podržavamo daljnji razvoj ne samo kulture i umjetnosti, nego i privrede, čineći naše okruženje boljim i uspješnijim. Tu smo za sve što je važno, a važno je podržavati događaje zbog kojih naša država svake godine postaje centar Europe'', izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

Za 27. Sarajevo Film Festival, kroz kampanju “Volimo film” UniCredit Bank je prije i za vrijeme festivala pripremio niz pogodnosti za svoje klijente i za sve posjetitelje Festivala. Nagradnom igrom “Volimo film”, koja započinje u ponedjeljak, 19. srpnja i koja traje do 8. kolovoza, svi korisnici UniCredit Mastercard kartica koji izvrše tri transakcije putem usluga mobilnog bankarstva ili m-kartice mogu osvojiti vrijedne nagrade. Glavna nagrada je jedinstveni doživljaj otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala, uz osigurano noćenje za dvije osobe, večeru i film, a osigurano je i 100 dodatnih nagrada u vidu vaučera za online gledanje filma na OnDemand platformi Sarajevo Film Festivala.

Nastavlja se i tradicionalna nagrada za najbolju fotografiju Festivala, čiji će autor/ica osvojiti vrijednu nagradu UniCredit Banke. Naravno, tu su i brojna druga iznenađenja za klijente, publiku i goste Sarajevo Film Festivala.


27. Sarajevo Film Festival će biti održan od 13. do 20. kolovoza 2021.

Kopirati
Drag cursor here to close