Televizija

Novine: Posljednja sezona dobila trailer

Kako kaže scenarist Đikić, u posljednjoj sezoni serije Novine se ne čini da su likovi nešto naučili iz grešaka.
Kultura / Film TV | 25. 01. 2020. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Objavljen je trailer za treću sezonu serije Novine redatelja Dalibora Matanića i scenariste Ivice Đikića.

''Jedna od najboljih tv-serija o novinarstvu'', kakvom su je proglasili španjolski kritičari, uskoro će se prikazati na HRT-u.

Kako kaže scenarist Đikić, u posljednjoj sezoni se ne čini da su likovi nešto naučili iz grešaka.

''Više mi se čini da im greške sad dolaze na naplatu, a oni nemaju ni mogućnosti ni vremena da izbjegnu ono što ih je najednom počelo sustizati. Upali su u ovu ili onu vrstu životne klopke i gledamo ih kako se bore u toj situaciji, kako se pokušavaju iskobeljati iz stupice'', rekao je nedavno Đikić za Al Jazzerau.

''Treća sezona Novina, koja ima deset epizoda i koja će se na HTV-u početi emitirati u ožujku, ujedno je i zadnja sezona, pa smo se trudili da glavni likovi što više dođu do izražaja, da se dostojno oprostimo s njima, da što dublje uronimo u njihov mrak, da što uvjerljivije izložimo njihovu motivaciju, njihov fatalizam ili spremnost na sve da opstanu. Vjerujem da smo u tom pogledu, a i u nekim drugim pogledima, napravili korak naprijed u odnosu na prve dvije sezone. Najveće zasluge za to pripadaju redatelju Daliboru Mataniću'', rekao je.

Kaže kako su kritike, i to uglavnom pozitivne, objavljene širom svijeta te da je najbolji odjek bio u Španjolskoj, Portugalu, Nizozemskoj i nekolicini zemalja Južne Amerike.

Video: NOVINE 3 / THE PAPER 3 - Trailer

Dodao je i kako se i u financijskom smislu već sad ''radi o najboljem ili jednom od najboljih izvoznih poslova domaćeg audiovizualnog sektora u proteklih tridesetak godina''.

''Pored Amnezije, koju pišem s Emirom Imamovićem Pirketom i koju će režirati Goran Gajić, s redateljem Predragom Ličinom radim na scenariju za šestodijelnu seriju baziranu na stvarnim događajima iz života Aleksandra Milesa, mladića koji je od 1982. do 1987. ukrao između tri i pet tisuća raritetnih knjiga iz Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu. Jako me uvukla i obuzela ta priča, jer je fascinantna na više razina. I nevjerojatno je koliko se u javnosti malo zna o tom slučaju. Nadam se da ćemo uspjeti napisati dobar scenarij i da će se dogoditi ta serija'', rekao je Đikić.

Kopirati
Drag cursor here to close