U organizaciji Općine

Neumljanima će biti prikazan film ''Glavu dole, ruke na leđa''

Film je režirao, scenirao i producirao autor dokumentarnog filma ''Srce Vukovara'' i hrvatski branitelj s Trpinjske ceste – Stipe Majić Pipe.
Kultura / Film TV | 27. 02. 2019. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Film Glavu dole, ruke na leđa

Projekcija dokumentarno – igranog filma pod nazivom ''Glavu dole, ruke na leđa''održat će se u nedjelju, 3. ožujka, s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani nove crkve (Ulica Ruđera Boškovića) u Neumu.

Premijeru filma autora Stipe Majića Pipe organizira Općina Neum i Udruge proizašle iz Domovinskog rata te studentica zadarskog sveučilišta Maja Raguž, priopćeno je iz Općine.

Foto: PR / Neumska projekcija filma Stipe Majića

Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata i prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, mučenja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Dio hrvatskih branitelja koji su preživjeli odlučili su iznijeti Hrvatskoj javnosti svoju bol i u svojim svjedočanstvima kroz film prenose istinu o Domovinskom ratu i patnju hrvatskih branitelja kroz srbijanske logore smrti.

''Glavu dole, ruke na leđa'', navode, donosi dramatične detalje posljednjih dana borbe i govori o zločinima za koje još nitko nije odgovarao.

Video: GLAVU DOLE RUKE NA LEĐA / TRAILER

Film je režirao, scenirao i producirao autor dokumentarnog filma ''Srce Vukovara'' i hrvatski branitelj s Trpinjske ceste – Stipe Majić Pipe.

Na neumskoj premijeri prisutni će biti autor, scenarist i producent Stipe Majić Pipe i Predrag Peđa Mišić.

U sklopu premijere filma u Neumu nastupiti će klapa Staglin, a moderatorica je Maja Raguž, priopćeno je iz Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close