Spremite se

Netflix obećao ludilo

Radi se o čak 71 filmu koji pokrivaju sve žanrove i u glavnim ulogama imaju neke od najvećih zvijezda današnjice.
Kultura / Film TV | 13. 01. 2021. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S kinima koja malo rade pa malo ne rade i filmovima koji dolaze na kapaljku, streaming servisi postali su mjesta na koja ćemo, barem u ovoj godini, dolaziti ne samo po ono na što smo navikli već i na filmove koji su trebali završiti u kinima, piše Index.

Nakon HBO-a Max koji je (uz negodovanje filmaša) najavio blockbustersku godinu, Netflix je odlučio servirati svoje adute za 2021., a obećanje je da će doslovno svakog tjedna do kraja godine izbacivati po barem jedan novi film.

Radi se o čak 71 filmu koji pokrivaju sve žanrove i u glavnim ulogama imaju neke od najvećih zvijezda današnjice.

Army of the Dead (Horor)

Netko bi mogao reći da je najbolji film Zacka Snydera bio njegov prvi film koji se također bavio zombijima. Upravo zato veseli ovaj povratak žanru koji ga je proslavio, a uz šarenu glumačku postavu (Dave Bautista, Tig Notaro, Ella Purnell, Omari Hardwick, Hiroyuki Sanada), ovo bi moglo biti pravo osvježenje za redatelja koji je ostao zarobljen u ne pretjerano kvalitetnim, ali uspješnim filmovima o super junacima.

The Power of the Dog (Drama)

Jane Campion režirala je dramu prema romanu Thomasa Savagea, a radi se o braći koji se nađu usred svađe za obiteljski ranč u Montani nakon što se jedan od njih oženi. U filmu glume Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Kirsten Dunst i Thomasin McKenzie.

There’s Someone Inside Your House (Horor)

Netflix i ove godine ima jaku ponudu horora i trilera, a za jedan od njih pobrinuo se i iskusni "horordžija" Patrick Brice (Creep, Room 104) koji se ovog puta bavi serijskim ubojicom kojem su se na meti našli maturanti prepuni mračnih tajni.

Back to the Outback (Animirani)

Nakon što im dosadi život u zatočeništvu gdje dane provode izloženi pogledima posjetitelja, skupina najopasnijih australskih životinja isplanira bijeg kako bi se vratile u divljinu. Ovo je više-manje isti zaplet kao i u Madagaskaru, a na kojem je radila jedna od redateljica filma, Clare Knight. Inače, glasove će posuditi Rachel House, Isla Fisher i Eric Bana.

O2 (SF)

Žena se budi u kriogenoj komori, ali ne sjeća se kako je tamo završila. Ono što mora jest pronaći izlaz prije nego što ostane bez zraka. Francuski redatelj Alexandre Aja nekoliko je puta dokazao da je majstor napetosti pa nema sumnje da će mu to i ovog puta poći za rukom.

The Last Letter from Your Lover (Romantični)

Mlada novinarka postaje opsjednuta ljubavnim pismima u kojima je opisana strastvena ljubavna veza u šezdesetima. Nešto slično gledali smo u Mostovima okruga Madison, a u ovom slučaju isplati se obratiti pažnju na film jer ga je režirala Augustine Frizzell koja je privukla pažnju ne samo kao glumica već i kao redateljica.

Sweet Girl (Akcijski)

Producentu serije Frontier ovo je prvi dugometražni redateljski pothvat, a u filmu o čovjeku koji osvećuje smrt supruge i bori se za svoju kći, ponovno je angažirao Jasona Momou.

The Woman in the Window (Triler)

Ona je agorafobična i dane provodi špijunirajući susjede kroz prozor svog stana, a stvar se zakomplicira u trenutku kada u jednom od svojih špijuniranja postane svjedokinja brutalnog nasilja. Ova, tko zna koja po redu, verzija Hitchcockova klasika izdvaja se ne samo po odličnoj glumačkoj postavi (Amy Adams i Anthony Mackie) već i redatelju Joeu Wrightu čiji je Atonement imao čak sedam nominacija za Oscara.

The Hand of God (Drama)

Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, The Young Pope, The New Pope) dobio je odriješene ruke što se Netflixa tiče, a njegov novi film trenutno je obavijen velom tajne i zna se samo da je radnja smještena u Napulju i da je riječ o vrlo osobnom filmu za redatelja koji je ujedno i scenarist.

Tick, Tick … Boom! (Mjuzikl)

Nakon što je ostvario nevjerojatan uspjeh svojim hit mjuziklom Hamilton, Lin-Manuel Miranda vraća se žanru koji ga je proslavio, a ovaj biografski mjuzikl bavi se životom dramaturga Jonathana Larsona, ambicioznog kompozitora koji strahuje da je izabrao pogrešnu karijeru.

Things Heard and Seen (Triler)

Shari Springer Berman i Robert Pulcini (American Splendor, Shameless) iza sebe imaju šaren opus, a dodatno će ga obojiti ovim horor-trilerom o umjetnici koja počinje sumnjati da njezin brak krije mračnu tajnu kao i kuća u koju su doselili.

Don’t Look Up (Komedija)

Ovo je jedan od potencijalno velikih hitova, a osim što je film talentiranog Adama McKaya prepun holivudskih a-listaša (Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothee Chalamet), priča o dvoje astronoma, čija je misija upozoriti svijet na golemi meteor koji će uništiti Zemlju za šest mjeseci, definitivno je nešto što će privući velik broj gledatelja.

Outside the Wire (Akcija)

U bliskoj budućnosti pilot drona završava u ratnoj zoni gdje udružuje snage s tajnim agentom koji je android, a zajednička misija im je zaustaviti nuklearni napad.

Thunder Force (Komedija)

Ben Falcone režira filmove Melisse McCarthy zato što je njezin suprug. Life of the Party i Superintelligence nisu nužno dobre preporuke, ali ovo bi mogla biti treća sreća jer McCarthy i Octavia Spencer glume superjunakinje i to bi, ako ništa drugo, moglo biti barem zabavno.

The Harder They Fall (Vestern)

Redatelj Jeymes Samuel nije garancija kvalitete jer prije ovog ima samo prosječni They Die By the Dawn iz 2013., ali jaka glumačka imena (Idris Elba, Regina King, Zazie Beetz) i priča o muškarcu koji osvećuje smrt svojih roditelja bude nadu u solidan ili barem zabavan vestern.

Escape from Spiderhead (SF)

Osuđenici u bliskoj budućnosti imaju opciju prijaviti se kao medicinski pokusni kunići i tako skratiti služenje kazne. Nakon što jedan od zatvorenika završi kao pokusni kunić farmaceutske kompanije koja na njemu testira lijek za stvaranje osjećaja ljubavi, on počinje propitivati stvarnost svojih emocija i kreće otkrivati istinu. U filmu glume Chris Hemsworth, odlična Jurnee Smollett i Miles Teller, a film je režirao Joseph Kosinski koji ove godine ima još jedan hit - nastavak Top Guna.

Night Teeth (Triler)

Redatelj Adam Randall postajao je bolji iz filma u film (Level Up, iBoy, I See You), a ako je riječ o trendu, njegov četvrti film mogao bi biti i najbolji. Ovog puta radi se o trileru koji prati mladog šofera koji završava kao žrtva dviju predivnih djevojaka koje nisu ono što tvrde da jesu.

Stowaway (SF)

Ekspedicija astronauta na misiji za Mars pronalazi slijepog putnika, a to izaziva niz nepredviđenih problema za posadu broda. U filmu redatelja Joea Penne glume Anna Kendrick, Toni Collette, Daniel Dae Kim i Shamier Anderson.

Red Notice (Akcijski)

Budući da su im akcijski filmovi privukli najviše gledatelja, Netflix ovog puta ne štedi pa je u tri glavne uloge okupio magnete za publiku: Dwaynea Johnsona, Ryana Reynoldsa i Gal Godot, a ova akcijska komedija prati agenta Interpola koji hvata najtraženijeg kradljivca umjetnina u svijetu.

TRILERI & HORORI

Fear Street trilogija, No One Gets Out Alive, Blood Red Sky, Beckett, Intrusion, The Swarm.

AKCIJA & SF

Kate, Finding ‘Ohana, Awake, Teenage Mutant Ninja Turtles, Trollhunters: Rise of the Titans, Nightbooks.

DRAMA & ROMANTIČNI

The Kissing Booth 3, Munich, A Castle For Christmas, Fuimos Canciones, Love Hard, To All The Boys: Always and Forever, Beauty, Blonde, Bombay Rose, Malcolm & Marie, The Dig, The Guilty, The White Tiger, Skater Girl.

KOMEDIJE & MJUZIKLI

YES DAY, Wish Dragon, 8 Rue de l’Humanité, Afterlife of the Party, Bad Trip, Double Dad, I Care A Lot, Moxie, The Last Mercenary, A Week Away, Loud House.

Kopirati
Drag cursor here to close