Preminula legendarna glumca

Napustila nas i Milena Dravić

Legena jugoslavenskog glumišta Milena Dravić preminula je u 79. godini
Kultura / Film TV | 14. 10. 2018. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini u Beogradu saznaje "Blic" u Udruženju dramskih umjetnika Srbije.

Milena Dravić se tamo nalazila na liječenju, posljednjih dana joj je bilo loše, liječnici su sve pokušali, ali nije bilo spasa. Prije dvije i pol godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću.

Ovog ljeta je boravila u Puli i na Paliću gde je promovirana monografija o njoj. Bila je jedna od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali.

Video: Miodrag Petrovic Ckalja, Dragan Nikolic i Milena Dravic- skec o psovanju

U karijeri je Milena Dravić snimila 90 filmova, a u više od 50 ostvarila je glavne ženske uloge i osvojila brojne filmske nagrade. Glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, kada je otkriva slovenski redatelj František Čap s kojim snima svoj prvi film "Vrata ostaju otvorena" (1959.).

Foto: zvezdarateatar.rs / Milena Dravić 

Potom u relativno kratkom vremenu ostvaruje još nekoliko filmskih uloga. Presudna uloga u njenoj karijeri bila je ona u vrlo popularnom filmu "Prekobrojna" hrvatskog redatelja Branka Bauera, koja joj je 1962. godine pored slave donijela i "Zlatnu arenu" na filmskom festivalu u Puli.

Video: Horoskop

Najpoznatiji filmovi u dugogodišnjoj karijeri su: Diližansa snova (1960.), Uzavreli grad (1961.), Prekobrojna (1962.), Kozara (1963.), Lito vilovito (1964.), Čovjek nije tica i Djevojka (1965.), Rondo (1966.), Jutro (1967.), Bitka na Neretvi, Sutjeska (1973.) i brojni drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close