Pripreme u tijeku

Najčudnija dodjela Oscara: Voditelja neće biti, a događaj će se snimati kao film

Producenti se nadaju kako će novi format pomoći podići gledanost dodjele nakon što su drugi slični svečani događaji koji su održani tijekom pandemije izgubili puno gledatelja.
Kultura / Film TV | 23. 03. 2021. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja 93. po redu dodjela prestižnih filmskih nagrada Oscar bit će drugačija od svih prethodnih.

Kako izvještava Deadline, ove godine na ceremoniji neće biti voditelja, a producenti trenutno pokušavaju angažirati zvijezde koje bi trebale proglasiti pobjednike u određenim kategorijama tijekom televizijskog prijenosa uživo koji će se snimati na dvije lokacije - u losanđeleškoj znamenitoj željezničkoj postaju Union Station i u kazalištu Dolby, gdje se dodjela Oscara inače održavala od 2001. godine.

Poznato je i da producenti događaja i američka Akademija filmske umjetnosti i znanosti ne planiraju u dodjelu uključiti javljanje preko Zoom-a, što je bio običaj na drugim svečanim dodjelama od pojave pandemije koronavirusa.

"Želimo da ovogodišnji Oscari izgledaju kao film, ne kao televizijski show", naglasili su producenti dodjele Jesse Collins, Stacy Sher i Steven Soderbergh u službenoj objavi prošlog petka. Otkrili su i kako su kao redatelja angažirali Glenna Weissa koji inače radi na dodjelama nagrada Emmy i Tony.

Video: What You Need Know About the 2021 Oscars

"Tretiramo događaj kao filmski set, a osigurali smo i covid tim koji će se brinuti za sigurnost uzvanika i testirati ih brzim testovima na koronavirus", otkrili su organizatori i naglasili kako će oprez biti pojačan kod uzvanika koji dolaze iz inozemstva .

Producenti se nadaju kako će novi format pomoći podići gledanost dodjele nakon što su drugi slični svečani događaji koji su održani tijekom pandemije izgubili puno gledatelja. Grammyje je ove godine gledalo 53 posto manje gledatelja nego 2020., a gledanost Zlatnih globusa je 2020. bila čak 64 posto veća nego 2021.

Dodjela Oscara koja ove godine zbog pandemije nije održana u veljači kao inače, zakazana je za ponedjeljak 26. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close