Asocijacija

Nagrađeni najbolji kamermani u BiH

Asocijacija snimatelja i snimateljica Bosne i Hercegovine prvi put je dodijelila nagrade za najbolje u šest kategorija.
Kultura / Film TV | 21. 01. 2019. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagradu za najboljeg snimatelja u kategoriji za igrani film dobio je Erol Zubčević za film ''Never Leave Me'', u kategoriji serija Dragan Radetić i Saša Petković za seriju ''Meso'', Amel Đikoli najbolji je snimatelj u kategoriji dokumentarni film za rad na dokumentarcu ''Scream for me Sarajevo'', Eldar Emrić dobio je nagradu za snimanje kratkog filma ''Dah''.

Admir Švrakić primio je nagradu za najboljeg snimatelja glazbenog videa za rad na videu benda Helem Nejse ''Bosnia'' a Faris Dobrača za reklamu BH Telecoma ''Moja TV kao nikada do sad''.


Gafer Safet Kutlovac dobio je specijalnu nagradu za suradnju s sektorom kamere.

Predsjednik Asocijacije Mustafa Mustafić je rekao da će nagrada služiti kako bi se istakli najbolji radovi u toj profesiji.

''Kolege su poslale svoje najbolje radove koje smo svi gledali i svi smo glasali', rekao je Mustafić.

''Radovi koje smo gledali mogu potvrditi da među nama ima vrhunskih snimatelja'', rekao je.

Pobjednici u kategorijama igrani film, dokumentarni film i serija kandidati su Asocijacije snimatelja i snimateljica BiH za IMAGO Awards, koji će biti održan u ožujku u Beogradu, objavila je Asocijacija.

Zahvalnice ASBH pripale su producentu Đorđu Vranješu, kao i predsjedniku Srpske Asocijacije Snimatelja SAS te članu odbora međunarodne asocijacije IMAGO Predragu Bambiću.

Video: Never Leave Me Trailer

Asocijacija snimatelja i snimateljica BiH postoji od 2010. godine i okuplja direktore fotografije, snimatelje i snimateljice, majstore rasvjete i majstore scenske tehnike.

Asocijacija snimatelja BiH postoji od 2010. godine i okuplja 32 direktora fotografije, snimatelja, majstora rasvjete i majstora scenske tehnike iz cijele Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close